2014-04-08 12:15:19
Φωτογραφία για Ο Μπαλτάκος συνεχίζει να προκαλεί χαμό με το βίντεο του - Δείτε τι ειπώθηκαν χθες στην εκπομπή του Χατζηνικολάου [Videos]
Το βίντεο Μπαλτάκου που έβαλε «φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό, ο ρόλος του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, η Χρυσή Αυγή και οι δικαστικές εξελίξεις βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της εκπομπής «στον ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης υπογράμμισε ότι ο Π. Μπαλτάκος στο βίντεο εμφανίζεται να παραδέχεται ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για την δικαστική υπόθεση με τη Χρυσή Αυγή. Σε ερώτηση αν ο Αντώνης Σαμαράς τελικά παρενέβη στη Δικαιοσύνη ο Γιάννης Μιχελάκης είπε: «Η απάντηση είναι όχι. Εάν αυτό συνέβαινε θα έπρεπε ο κ. Κασιδιάρης και κάποιοι άλλοι να είναι στη φυλακή. Και εδώ μιλώ με γεγονότα και όχι με εικασίες. Θα άφηναν να είναι έξω αυτός που κατηγορείται ότι είναι ο επιχειρησιακός αρχηγός;»

Επιπλέον παραδέχθηκε ότι μπορεί η κυβέρνηση καθυστέρησε να στείλει τους φακέλους με τις καταγγελίες σε βάρος της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη αλλά ανέλαβε δράση. «Ας πάρουμε όμως την πραγματικότητα που λέει ότι δεν μπορεί από την μια να μας κατηγορούν κάποιοι για υπόγειες διαδρομές, για μεσοτοιχίες και από την άλλη να κατηγορείται η ίδια κυβέρνηση ότι πάει να βάλει όλη τη Χρυσή Αυγή στη φυλακή», είπε ο Γιάννης Μιχελάκης.


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε την ΝΔ ότι δεν αποφάσισε να έχει πολιτικό και ιδεολογικό μέτωπο «απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα». «Αντίθετα ο κ. Μπαλτάκος έλεγε ότι ήταν μία δύναμη που θα συμμαχούσαν. Η Χρυσή Αυγή ήταν μία χρήσιμη δύναμη για την πολιτική της ΝΔ. Από τη στιγμή που έκανε στροφή και έγινε μνημονιακότερη των μνημονιακών φυσικά θα είχε διαρροές. Η ΝΔ θέλει αυτές οι διαρροές να πάνε σε έναν χώρο από τα δεξιά της» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης και συνέχισε: «Η ΝΔ επί Σαμαρά διοικείται από μία ακροδεξιά δράκα. Με τον Αντώνη Σαμαρά υπάρχει μία ακροδεξιά μετάλλαξη της ΝΔ». Ειδικά για την υπόθεση Μπαλτάκου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «αποδεικνύει ότι υπάρχει εγκατεστημένο παρακράτος μέσα στο Μαξίμου», ενώ επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές και τις διεκδικεί με κάθε τρόπο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, αρνήθηκε να απαντήσει εάν υπάρχουν άλλες καταγεγραμμένες συνομιλίες με μέλη της κυβέρνησης. «Επειδή έχει ξεκινήσει ήδη προκαταρκτική έρευνα εάν και εφόσον κληθώ από τη Δικαιοσύνη θα δώσω απαντήσεις. Είναι σκάνδαλο, ασχολούνται με το πως ελήφθη το βίντεο και όχι με την ομολογία Μπαλτάκου», είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Σε ερώτηση γιατί επέλεξε μετά από τόσο καιρό που είχε το βίντεο στο συρτάρι του να το δημοσιοποιήσει τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απάντησε: «Γιατί θεώρησα ότι αυτή η στιγμή ήταν η πιο κατάλληλη».

Τα όσα υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης προκάλεσαν την γραπτή παρέμβαση από τις Βρυξέλλες του υπουργού Δικαιοσύνης. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι «το μοναδικό τηλεφώνημα μου ήταν για να ενημερωθώ και όχι για να παρέμβω στη Δικαιοσύνη». Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι επιτρέπει και ζητά να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του και εάν αποδειχθεί ότι παρενέβη είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος σημείωσε ότι το θέμα θα πρέπει να ερευνηθεί δικαστικά εξαιτίας του ρόλου που είχε στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος. «Αυτή η κασέτα ομολογεί πράγματα που έπρεπε να διερευνηθούν δικαστικά. Έπρεπε ήδη η εισαγγελία με την ευαισθησία που τη διακρίνει, να ζητήσει έρευνα γιατί ο κ. Μπαλτάκος ομολογεί πραγματικά γεγονότα που χρίζουν περαιτέρω έρευνας» ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος, που εξήγησε ότι ο νόμος δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη που υπερασπίζεται την τιμή του να μαγνητοσκοπεί κάποιον εν αγνοία του.

Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Κακουλίδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Π.Μπαλτάκου που αυτοπροσδιορίστηκε ως αντικομμουνιστής. «Όταν τον ακούω να περιέρχεται σε ένα παραλήρημα αντικομμουνιστικό ο γραμματέας της κυβέρνησης, η οποία στη βουλή την οποία προστατεύει, μετέχει το ΚΚΕ νομίμως εξεγείρομαι. Όχι γιατί είμαι μέλος του ΚΚΕ. Αλλά γιατί αντιλαμβάνομαι τον υπονομευτικό ρόλο του κ. Μπαλτάκου προς την ίδια την κυβέρνηση και τη δημοκρατία εν τέλει», τόνισε ο Γιάννης Κακουλίδης, ενώ χαρακτήρισε τον Π. Μπαλτάκο «επικίνδυνο για την κυβέρνηση και για την χώρα».

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται η άρχουσα τάξη που μένει στο απυρόβλητο την στιγμή που προωθεί αντιλαϊκές πολιτικές. «Αυτό που έχει αξία να εστιάσουμε και να συζητήσουμε είναι ποιος ωφελείται. Πίσω από όλα αυτά και πάνω από όλα αυτά πρέπει να δούμε κάποιους που κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της οικονομίας. Κάποιοι που δεν κατεβαίνουν στις εκλογές. Σε αυτές κατεβαίνουν οι πολιτικοί υπηρέτες τους», είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος και συνέχισε: «Δημιουργείται ένα πολύ βολικό όχημα που συγκαλύπτει την οργανική σχέση που έχουν οι φασιστές ομάδες με το σύστημα και μία πολύ βολική αντιπαράθεση που αφήνει στο απυρόβλητο την άρχουσα τάξη που οδηγεί αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης αναφέρθηκε στον ρόλο του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και την επιρροή που διέθετε, ενώ αποκάλυψε ότι ήταν κατά της ενίσχυσης των θεσμών και των κοινωνικών δικαιωμάτων. «Ο κ. Μπαλτάκος ως γ.γ. της κυβέρνησης ήταν ενδότατα παρεμβατικός, βουλιμικός, δύσκαμπτος έως ανένδοτος να αναζητήσει σύγκλιση με τους άλλους. Άρα έχει όλα τα προσόντα για να γίνει γενικός γραμματέας μιας κυβέρνησης», σημείωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

«Ο κ. Μπαλτάκος διαμόρφωνε πολιτική. Δεν ήταν κάποιος τυχαίος που έβαζε σφραγίδες εδώ και εκεί και έφευγε. Είναι ένας πολιτικός παράγοντας διαμορφωτής ή συνδιαμορφωτής μίας πολιτικής που παράγεται από τη ΝΔ. Σε μία εποχή που η Χρυσή Αυγή αντί να αντιμετωπίζεται ως μία εγκληματική οργάνωση που προσβάλλει το Σύνταγμα και το κοινοβούλιο αντιμετωπίζεται ως ένα μέρος του παιγνίου. Δηλαδή πόσες ψήφους μας παίρνει για να τις φέρουμε πίσω. Νομίζω ότι θα αδικούσαμε την ικανότητα του κ. Μπαλτάκου και την πολυσχιδή δραστηριότητα του αν λέγαμε ότι εκτελούσε δουλείες», κατέληξε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ελιάς, Παντελής Καψής είπε ότι η σκιά που άφησε ο Π. Μπαλτάκος στην κυβέρνηση θα πρέπει να φύγει τελείως και να τεθούν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν τη δημοκρατία και τα κοινωνικά δικαιώματα. «Δεν θεωρώ ότι ήταν σε γνώστη του πρωθυπουργού. Έχει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στην κυβέρνηση αλλά δεν θεωρώ ότι ήταν σε γνώση του. Το μείζον ζήτημα για τη ΝΔ ότι έχει μία τέτοια τάση μέσα της» τόνισε ο Παντελής Καψής.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι», Γιώργος Μαυρωτάς είπε ότι όλη η υπόθεση του θυμίζει κατασκοπευτική ταινία. «Αυτά τα πράγματα είναι ξένα για εμάς. Για το εάν έχει νόμιμα βιντεοσκοπήσει ο κ. Κασιδιάρης τον κ. Μπαλτάκο εμείς δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση», ανέφερε ο Γιώργος Μαυρωτάς.
real.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ