2014-04-08 15:45:09
Φωτογραφία για Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Έρχονται ανοιξιάτικα μπουρίνια
Από νωρίς το απόγευμα αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα καθώς και σε άλλες ηπειρωτικές κυρίως ορεινές περιοχές.

Από το πρωί παρατηρούνται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τοπικά είναι αυξημένες στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ βελτίωση αναμένεται αργότερα στα νότια.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 13 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 21 στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 20 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στα βόρεια. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, ενώ αναμένεται βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

• Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ.

Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ

Θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη Δ. Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

• Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

• Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

• Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

• Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Το χρώμα δηλώνει την ένταση του ανέμου στην κλίμακα Μποφόρ

πηγή: Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ