2014-04-09 01:04:48
Φωτογραφία για Παραλύει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας την Τετάρτη - Δύο συλλαλητήρια στην Πάτρα
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Τετάρτη η χώρα, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και των νέων απαιτήσεων της τρόικας.

Η ΑΔΕΔΥ διαμαρτύρεται για «τα νέα καταστροφικά μέτρα περιορισμού του Δημόσιου Τομέα, τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων και στην κατεδάφιση των τελευταίων εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων», ενώ η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις που θα γίνει από τα σωματεία και τους φορείς, ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης.

Από την άλλη, το ΠΑΜΕ απαιτεί να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, να υπάρχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να υπογραφεί ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, κ.α.

Στην Πάτρα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, στις 10.30 το πρωί, το ένα από το ΠΑΜΕ με αφετηρία την πλατεία Γεωργίου κι το άλλο από το Εργατικό Κέντρο με σημείο εκκίνησης την οδό Κολοκοτρώνη.


ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Όπως εδώ και καιρό έχει ανακοινώσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πατρών, και στον απόηχο των πρόσφατων κινητοποιήσεων του κλάδου, τα φαρμακεία της Πάτρας, όπως και πανελλαδικά θα παραμείνουν κλειστά.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Εξ άλλου, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν την Τετάρτη και τα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, καθώς στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί και λοιπό προσωπικό.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συναυλία αντίστασης και αλληλεγγύης ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις διοργάνωσαν στις 8 το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της Τετάρτης.

ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και καλεί τα μέλη του, σε ένδειξη σεβασμού να αναστείλουν την λειτουργία τους (χαμήλωμα φώτων, κλείσιμο ρολών) κατά τη διάρκεια της πορείας.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, δάσκαλοι και καθηγητές. Μάλιστα, η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει προγραμματίσει για τις 10.15 το πρωί προσυγκέντρωση στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου.

Δεν θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη οι εφημερίδες

Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΠΗΝ αποφάσισε τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην απεργία, χθες, Τρίτη, παραμονή της πανελλαδικής κινητοποίησης, προκειμένου την Τετάρτη να καλυφθούν οι αγωνιστικές δράσεις των εργαζομένων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ