2014-04-09 11:39:33
Φωτογραφία για Και ...με το νόμο υποψήφιος ο Γ.Μπουτάρης
Ο Γιάννης Μπουτάρης μπορεί να είναι... και με το νόμο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς χθες η Βουλή "ξερίζωσε" τον σκόπελο που βρέθηκε στον δρόμο του.

Με διόρθωση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, ήρθη το ασυμβίβαστο μεταξύ της θέσης Δημάρχου ή υποψηφίου Δημάρχου και θέσης προέδρου σε Διοικητικών συμβούλια ΝΠΔΔ, κρατικών ΝΠΙΔ και δημοσίων επιχειρήσεων στους δήμους, που έχουν την έδρα τους τα εν λόγω νομικά πρόσωπα.

Κι αυτό διότι η υποψηφιότητα Μπουτάρη παρολίγον να σκοντάψει στο γεγονός ότι τοποθετήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον Αύγουστο του 2011,  θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 20/11/2013 – και όχι 18 μήνες πριν από τις εκλογές, όπως όριζε ο νόμος.

Επιχείρηση απεμπλοκής από το ΠΑΣΟΚ

Όπως σημείωνε χθες το Capital.gr, ο κ. Μπουτάρης δήλωνε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα και πως δεν υπάρχει ασυμβίβαστο καθώς "εξαιρούνται οι αιρετοί, είναι μεταβατική περίοδος, είναι μισή η θητεία δηλαδή, επομένως μόνο 18μηνο δεν είναι. Ουσιαστικά πρόεδρος έγινα μετά την εκλογή μου", όπως ανέφερε.

Προς αποφυγήν παρερμηνειών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, εισηγήθηκε στην Βουλή τροπολογία σύμφωνα με την οποία, δε θα ισχύει το ασυμβίβαστο για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η συμμετοχή των οποίων στα Δ.Σ. Νομικών Προσώπων προβλέπεται εκ του νόμου. Όπερ ισχύει για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και τον δήμο της πόλης.

Όπως κι έγινε.

Πηγή:www.capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ