2014-04-09 12:13:19
Φωτογραφία για ΔΕΝ... ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ «ΑΙΩΝΙΟΥΣ»  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΡΕΑΛ
Οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης από τις ΗΠΑ επιλέγουν μιλώντας στο "onsports.gr" αντίπαλο για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας από το «αιώνιο» ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο ΣΕΦ, δίνοντας τα δικά τους προγνωστικά για τον νικητή, με... φόντο το Final 4 του Μιλάνο.

Αναλυτικά Αμέσως μετά την πρόκριση «πρασίνων» και «ερυθρόλευκων» στα προημιτελικά «γεννήθηκε» το ερώτημα για το ποια είναι πιο βατή ομάδα για να αντιμετωπίσουν έναν γύρο πριν από το μεγάλο ραντεβού του «Mediolanum Forum». Ανάλογα, όμως, θα πρέπει να σκέφτηκαν τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είναι οι αντίπαλοί τους, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι η διασταύρωση των ζευγαριών.

Παίκτες των Ισπανών και των Ρώσων εκφράζουν τη δική τους προτίμηση προσπαθώντας να φέρουν τη «ζυγαριά» στο ίδιο επίπεδο. Σε αυτή τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάσετε πώς βλέπουν οι Αμερικανοί των Μαδριλένων, Μάρκους Σλότερ και Τρεμέλ Ντάρντεν, το γεγονός ότι η ομάδα τους παίζει με έναν από τους κατόχους του τίτλου τα τελευταία τρία χρόνια (2011 ο Παναθηναϊκός, 2012 και 2013 ο Ολυμπιακός). Από όσα λένε φαίνεται ότι δεν φοβούνται καμία ομάδα, ούτε τους Έλληνες που κυριαρχούν στην Ευρώπη, με έξι τρόπαια μέσα σε οκτώ χρόνια.


Αμφότεροι είναι παίκτες – κλειδιά για τον Πάμπλο Λάσο, με τον 32χρονο φόργουορντ, Ντάρντεν, να είναι στα 22 από τα 23 φετινά του ματς στην αρχική πεντάδα του Ισπανού προπονητή της Ρεάλ και να έχει 5.7 πόντους (45.5% στα δίποντα, 45.5% στα τρίποντα και 70.6% στις βολές) και 2.3 ριμπάουντ σε 18:52 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο κατά τρία χρόνια μικρότερός του, Σλότερ, αγωνιζόμενος στις θέσεις των «ψηλών», είναι μετρ στα πικ εν ρολ και τα άλεϊ ουπ καρφώματα. Φέτος, έχει 3.5 πόντους (68% στα δίποντα, 46.2% στις βολές) και 2.7 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 23 συμμετοχές στο θεσμό.

Ποιος πιστεύεις ότι θα κερδίσει το ελληνικό ντέρμπι για την Ευρωλίγκα; Ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός και γιατί;

Μάρκους Σλότερ: «Θα είναι ένα μεγάλο, όπως επίσης και ένα δύσκολο ματς, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει, μόνο και μόνο επειδή παίζει εντός».

Τρεμέλ Ντάρντεν: «Θα έλεγα τη γηπεδούχο ομάδα για τον λόγο ότι παίζει στην έδρα της. Έχουν μια μεγάλη παράδοση και μάχονται για μια καλή θέση για τον επόμενο γύρο. Αλλά αν έπρεπε να πάω με μια ομάδα θα έλεγα πάντα τη γηπεδούχο».

Εσείς ποιον από τους δύο «αιώνιους» θα θέλατε ως αντίπαλο στα πλέι οφ και γιατί; Τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό; Θα προτιμούσατε τον Ολυμπιακό για να πάρετε «εκδίκηση» για τον περσινό χαμένο τελικό ή αυτό λειτουργεί αντίστροφα σε εσάς και για αυτόν τον λόγο θα ήταν καλύτερα να παίζατε με τον Παναθηναϊκό;

Μάρκους Σλότερ: «Δεν φοβόμαστε τίποτα. Μόνο για τους εαυτούς μας πρέπει να ανησυχούμε. Αν κάνουμε τα πράγματα όπως ξέρουμε, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Είμαστε αισιόδοξοι για τις πιθανότητές μας».

Τρεμέλ Ντάρντεν: «Δεν έχει σημασία. Και οι δύο είναι πολύ καλές ομάδες. Πρέπει να βγούμε και να παίξουμε, όποιος και αν είναι ο αντίπαλός μας πρέπει να μπούμε στο παρκέ και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Είναι μια νέα σεζόν. Έχουμε μια καινούρια ομάδα με νέα πρόσωπα. Οπότε θα πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που κάνουμε και να παίξουμε σαν ομάδα. Αν γίνει αυτό, θα έχουμε μια ευκαιρία να νικήσουμε ανεξάρτητα με το ποιον έχουμε ως αντίπαλο».

Φέτος, η ομάδα σας μοιάζει ασταμάτητη σε όλες τις διοργανώσεις και έχετε κατακτήσει όλα τα τρόπαια μέχρι στιγμής (ισπανικό Σούπερ Καπ και Κόπα ντελ Ρέι). Θεωρείς ότι μπορείτε να σηκώσετε και τα άλλα δύο, της Ευρωλίγκας και του ισπανικού πρωταθλήματος; Ή φοβάστε ότι μπορεί να χάσετε τη φόρμα σας στην πιο κρίσιμη στιγμή της σεζόν;

Μάρκους Σλότερ: «Είναι μια δύσκολη χρονιά. Έχουμε ήδη κερδίσει δύο κούπες και έχουμε την αίσθηση ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας. Αν τελικά δεν τα καταφέρουμε, τουλάχιστον θα γνωρίζουμε ότι έχουμε προσπαθήσει πολύ σκληρά».

Τρεμέλ Ντάρντεν: «Απλά πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι όλα όσα θα κάνουμε. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πολύ μακριά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε ένα παιχνίδι τη φορά. Σε κάθε αγώνα πρέπει να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι, να παίζουμε και να σκεφτόμαστε αγώνα με τον αγώνα. Το μέλλον είναι μπροστά μας, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.

Οπότε, δεν έχει νόημα να επικεντρωνόμαστε σε αυτό από τώρα. Πρέπει να προετοιμαστούμε καλά για κάθε παιχνίδι όπως είναι. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε πέρα από αυτό και να κοιτάμε τόσο μπροστά στο μέλλον. Πρέπει να κάνουμε focus στους εαυτούς μας επειδή ακόμα μας έχει μείνει πολύ μπάσκετ. Αν πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι θα έχουμε πιθανότητες και για άλλες επιτυχίες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ