2014-04-09 14:14:56
Φωτογραφία για Αποκάλυψη : Την Πέμπτη μια μέρα πριν την άφιξη της Μέρκελ θα βγει η Ελλάδα στις αγορές
Μπορεί τα αμερικανικά μέσα να προεξοφλούν ότι η Ελλάδα θα βγει από στιγμή σε στιγμή μετά από 4 χρόνια στις αγορές , αλλά οι πληροφορίες από το Μαξίμου μεταθέτουν αυτή την κίνηση 24 ώρες αργότερα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NEWS 247, η Ελλάδα θα βγει και πάλι στις αγορές την Πέμπτη στις 9 το πρωί ώρα Λονδίνου (11 Ελλάδος), όταν και θα γίνει το άνοιγμα των δύο προσφορών.

Το Μαξίμου προσδοκά να βγει με ποσό μάξιμουμ τα 3 δισ. ευρώ και πενταετή ομόλογα και να επιτύχει επιτόκιο της τάξης του 4,5%.

Πάντως σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το ύψος του επιτοκίου δεν αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο να υπερκαλυφθεί το ποσό που θα ζητηθεί, να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και ποιοι θεσμικοί επενδυτές θα είναι αυτοί που θα επενδύσουν στα ελληνικά ομόλογα, ώστε πιστοποιηθεί και επισήμως η τροχιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση από τον ΟΔΔΗΧ και αύριο θα ανοίξει το βιβλίο των προσφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα βγήκε τελευταία φορά στις αγορές με πενταετή ομόλογα στις 2-2-2010 και πλήρωσε επιτόκιο 6,10%, ενώ μόλις ένα μήνα νωρίτερα (4-1-2010) είχε δανειστεί πενταετή με επιτόκιο 3,534%.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ