2014-04-09 21:45:04
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Ρευστότητα 20,8 δισ. ευρώ στις ελληνικές επιχειρήσεις
Ποσό ύψους 20,8 δισ. ευρώ θα διατεθεί στις ελληνικές επιχειρήσεις και σε έργα ανάπτυξης μέσω του νέου ΕΣΠΑ από το 2014 έως το 2020 Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, τα χρήματα θα κατευθυνθούν μέσα από τέσσερις άξονες, το εθνικό πρόγραμμα για την κοινωνική συνοχή, στο πρόγραμμα επανεκκίνηση μέσω 9 τομέων της ελληνικής οικονομίας, στο πρόγραμμα μεταρρύθμισης στο δημόσιο και στο πρόγραμμα περιβάλλον και μεταφορές.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα έρχεται πλέον στην τρίτη θέση απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ τον Ιανουάριο 2012 βρισκόταν στη 12η θέση, διαλύοντας, όπως σημείωσε, το μύθο ότι η χώρα δεν μπορούσε να απορροφήσει κοινοτικούς πόρους.

Σχολιάζοντας σκωπτικά την αρνητική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «έχει σοβαρό πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ... στα καλάθια περισσεύει στα κοφίνια δεν χωράει.»


Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για ανάσα ρευστότητας στην αγορά καθώς το ποσοστό απορρόφησης της Ελλάδας είναι στο 82%, 14 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει καταφέρει να υιοθετήσει μια εκτενή ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισήμανε στο μεταξύ ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χόρστ Ράιχενμπαχ, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και της Ομάδας Δράσης, σε συνεργασία με την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, με αντικείμενο τις οικονομικές επιδράσεις των διαρθρωτικών αλλαγών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ