2014-04-10 00:11:04
Φωτογραφία για Το ΤΑΙΠΕΔ βάζει πωλητήριο σε ακίνητα για 500 εκατ. ευρώ
Χαρτοφυλάκιο δημοσίων ακινήτων αξίας έως και 500 εκατ. ευρώ προετοιμάζει για να προσφέρει στους επενδυτές έως το τέλος του έτους το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με δηλώσεις του εντεταλμένου συμούλου του, στο Bloomberg.

Η αξία των ακινήτων θα ανέρχεται τουλάχιστον στα 350 εκατ. ευρώ. Σε αυτά θα περιλαμβάνονται μισθωμένα αστικά κτήρια, κατοικίες και εκτάσεις προς ανάπτυξη, σημειώνει ο Ανδρέας Ταπραντζής, εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ για το χαρτοφυλάκιο, είναι σύμφωνα με τον ίδιο, οι τράπεζες UBS, Deutsche Bank και BNP Paribas.

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει ολοκληρώσει συμφωνίες σχεδόν 5 δισ. ευρώ, μεταξύ αυτών ακίνητη περιουσία αξίας 1,8 δισ. ευρώ εντός του προηγούμενου 14μηνου, επιχειρεί να ανανεώσει τη ζήτηση των επενδυτών για τα ελληνικά ακίνητα, καθώς η χώρα εξέρχεται της 6ετούς κρίσης, που παραλίγο να την αναγκάσει να εγκαταλείψει το ευρώ, αναφέρει το Bloomberg.


“Έχει υπάρξει μια τεράστια μεταστροφή στην ψυχολογία και μετά τη διερεύνηση του εδάφους για αρκετό διάστημα, οι επενδυτές είναι πλέον ανυπόμονοι να εκμεταλλευτούν τις ελληνικές ευκαιρίες», συμπληρώνει ο κ. Ταπραντζής. «Δείτε τις επιδόσεις των μετοχών».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο γενικός δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου, έχει σημειώσει άλμα 175% από το χαμηλό 22 ετών στο οποίο βρέθηκε τον Ιούνιο του 2012 και η οικονομία αναμένεται να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, σημειώνει το δημοσίευμα.  

Είναι μια αγορά που προσελκύει επενδυτές με τα χαμηλά επίπεδα τιμών τα οποία αποτελούν υπόβαθρο για ισχυρά εν δυνάμει κεφαλαιακά κέρδη» σημειώνει ο Σπύρος Ράπτης, της εταιρείας συμβούλων real-estate,  Redvis.

«Πέρα από τα σχέδια αποκρατικοποιήσεων, αναγνωρίζουμε σημάδια μιας αυξανόμενης δραστηριότητας στο πεδίο των έμμεσων επενδύσεων στο χώρο του real-estate» αναφέρει ο ίδιος «Τα σχέδια της Πανγαία καθώς επίσης και άλλες συμφωνίες δείχνουν πως οι επενδυτές έχουν ξεκινήσει να εξετάζουν τη θέση τους στην ελληνική αγορά».
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ