2014-04-10 10:07:33
Φωτογραφία για Κυπριακό: Προς Επιμένοντας
Γ. Σέρτης

ΕΙΝΑΙ μια άμυνα κι αυτή για ν' αντέξουμε τον παραλογισμό της ημικατοχής που από τα «Λευτεριά - Επιστροφή»... βρεθήκαμε -μας κατρακύλησαν, κατακρίβειαν- στα... επαναπροσεγγιστικά Μ.Ο.Ε.: ο (αυτο)σαρκασμός:

— Εμένα -έτσι κι αλλιώς- δεν μέ καλύπτει καμιά πρόνοια που να προστατεύει την πρώτη κατοικία.

— Τι εννοείς;

Και σου εξηγεί:

Όταν -με σ'ίλια-τράντα βάσανα- στέγασα την οικογένειά μου, ύστερα από την προσφυγοποίηση, σε όποια φόρμα συμπλήρωνα εκείνο το «Μόνιμος κατοικία», το διέγραφα και σημείωνα «Προσωρινή κατοικία». Δήλωνα έτσι ότι δεν θεωρούσα μόνιμή μου κατοικία την -υποχρεωτικά- προσωρινή μου διαμονή, αφού η μόνιμη -και νόμιμη- κατοικία και διεύθυνσή μου βρίσκεται στα Κατεχόμενα.

Λοιπόν; Στα όσα τρελά παρακολουθούμε στην Τροϊκανή περίοδο -να σωθούν οι Τράπεζες και ας χαθεί ο... (διπλο)χαμένος απλός άνθρωπος- γιατί να μην το δούμε και αυτό στους αυστηρούς -μόνον κατά των αδυνάτων- νόμους;


? Από την -όπως και όταν ρυθμιστεί- προστασία εκποίησης της πρώτης κατοικίας, να... εξαιρεθούν οι -βιαίως από την τουρκική βαρβαρότητα- εκτοπισθέντες, αφού η πρώτη τους κατοικία βρίσκεται στα Κατεχόμενα, και η τωρινή τους κατοικία είναι η... δεύτερη!

Μάλιστα!

Αφού εμείς που αναγιωθήκαμε με την αρχαιοελληνική έννοια της εστίας (απο)λησμονήσαμε τι σημαίνει πατρογονική διαμονή, πώς να... εξηγήσουμε στους Τροϊκανούς -αλλά και στους ημεδαπούς... επαναπροσεγγιστές- τα περί πρώτης και δεύτερης κατοικίας;

Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αφικνούνται στην ημικατεχόμενη Κύπρο, και αντί ν' απαιτούμε:

— Με τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και τον εποικισμό, τι θα γίνει; Στις εστίες μας πότε θα επιστρέψουμε;

παρακολουθούμε τους μπαλονάδες ν' αναπετούν τις φούσκες τους για τα... δικοινοτικά λύματα και τις... εξισωτικές συναντήσεις με τους... δύο ηγέτες της Κύπρου -χωρίς, καν, να ψελλίσουμε πως ο ένας είναι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο άλλος ο Εγκάθετος της τουρκικής κατοχής.

Η βίαιη κατάταξη μας σε ανέστιους, δεν τους αρκεί. Η προσυπογραφή μας τους... λείπει.

Πλην, έχουμε πείσμα και πίστη οι βαθύρριζοι!

  Φιλελεύθερος
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ