2014-04-10 11:14:06
Φωτογραφία για Σε μια μικρή παράταξη κινδυνεύει να εξελιχθεί το Εργατικό Κόμμα στην Αυστραλία
Πληθαίνουν οι φωνές για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο Εργατικό Κόμμα Αυστραλίας μετά και την τελευταία του αποτυχία στις... επαναληπτικές εκλογές για τη γερουσία στη Δυτική Αυστραλία, όπου η ψήφος του περιορίστηκε λίγο πάνω από το 20%.

Μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του κόμματος, Τζένη ΜακΆλιστερ, ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων και να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στα μέλη, ενώ ο Τζον Φόλκνερ, εκ των σημαντικών στελεχών της παράταξης, ζήτησε τη λήψη μέτρων «για να ξεριζωθεί» η διαφθορά.

Πολλά στελέχη υπογραμμίζουν ότι επιβάλλονται ριζικές αλλαγές στο Εργατικό Κόμμα, καθώς κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μια μικρή παράταξη και να χάσει την επαφή της με το εκλογικό σώμα.

Το μόνο ευχάριστο για το Εργατικό Κόμμα είναι η τελευταία δημοσκόπηση Newspoll στο Κουΐνσλαντ που δείχνει ότι η δημοτικότητά του ανήλθε στο 48% όταν στις τελευταίες πολιτειακές εκλογές είχε λάβει μόλις 37,2% (μετά και την κατανομή των δεύτερων προτιμήσεων).


Πάντως, παρά το γεγονός ότι στις επαναληπτικές εκλογές για την Γερουσία που έγιναν στη Δυτική Αυστραλία το περασμένο Σάββατο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απώλεσε πεντέμισι ποσοστιαίες μονάδες, σε παναυστραλιανή κλίμακα αύξησε την εκλογική της δύναμη κατά 3% σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση.

Αντίθετα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση η δύναμη του Εργατικού κόμματος, παναυστραλιανά, μειώθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τον ίδιο καιρό, κατά 3 μονάδες μειώθηκε και η δημοτικότητα του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν.

Πολιτικοί παρατηρητές σημειώνουν ότι αν το Εργατικό Κόμμα, ως εναλλακτική κυβέρνηση, δεν καταφέρει να εισπράξει την ψήφο διαμαρτυρίας των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, αλλά και η πολιτική που ακολουθεί δεν είναι βιώσιμη και το απομακρύνει ακόμα και από τους παραδοσιακούς του ψηφοφόρους. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΕΕΒΙ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΕΕΒΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ