2014-04-10 15:04:12
Φωτογραφία για ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : OUTSIDER; ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε τόσο για τον ελληνικό "εμφύλιο" στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός πρέπει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και για τα playoffs στην Euroleague που έρχονται.

"Εκείνοι θα έχουν το άγχος, όχι εμείς", δήλωσε.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στο "Sport24.gr" μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα του Ολυμπιακού. Ο 24χρονος διεθνής πλέι-μέικερ αναφέρθηκε στην δική του απόδοση, στάθηκε στους τραυματισμούς και επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο ώστε να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό. Δεν διαλέγει αντίπαλο ενόψει playoffs, τονίζοντας πως εκείνοι θα έχουν άγχος που θα αντιμετωπίσουν τον Πρωταθλητή Ευρώπης.

-Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες στο TOP-16, έχετε επιστρέψει στις νίκες, θεωρείς πως έχετε βρει και πάλι τον ρυθμό σας σαν ομάδα;

"Σίγουρα, έχουμε βρει και πάλι τον ρυθμό μας. Ύστερα από τις ήττες που κάναμε, είχαμε πει πως έχουμε μπροστά μας τέσσερις τελικούς τους οποίους και έπρεπε να κερδίσουμε. Έχουμε πάρει τις νίκες στα τρία ματς, πήραμε την πρόκριση, αλλά θέλουμε πολύ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού.


Στην ουσία, έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, θέλαμε δύο νίκες. Το παιχνίδι με την Εφές ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά θέλαμε και εκεί να δείξουμε σοβαρότητα και να κερδίσουμε έχοντας και κίνητρο, όπως και κάναμε.

Τώρα, λοιπόν, έχουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι στην ομάδα ξέρουμε τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή η αναμέτρηση και όλοι μας θέλουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς ώστε να τερματίσουμε στην τρίτη θέση του ομίλου".

-Όσον αφορά την δική σου απόδοση, στα τελευταία παιχνίδια παίζεις όλο και καλύτερα, έχοντας βελτιωθεί τόσο στην άμυνα, όσο και κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι. Είναι, μήπως, εντολή του κόουτς να μοιράζεις εσύ περισσότερο συχνά την μπάλα και να δημιουργείς;

"Όπως έχουμε πει, δυστυχώς μέσα σε αυτή την χρονιά, σε όλη την σεζόν, όλοι έχουμε ταλαιπωρηθεί λίγο-πολύ με τραυματισμούς. Έχουμε πάρα πολύ καιρό να βρεθούμε όλοι μαζί, όχι μόνο σε αγώνα, αλλά και σε προπόνηση. Τους τελευταίους μήνες κάθε φορά όλο και παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα και παίζουμε συνεχώς με απουσίες παικτών.

Είχαμε το πρόβλημα με τον Έισι (Λο) στην αρχή που δυστυχώς το παλικάρι έχασε ολόκληρη την σεζόν, τώρα τελευταία έχουμε τα προβλήματα με τον Στράτο (Περπέρογλου) και τον Γιώργο (Πρίντεζη), ενώ είχαμε απών και τον Μπίλι (Σπανούλη). Όλα αυτά είναι λογικό να επηρεάσουν την χημεία της ομάδας. Αναγκαστικά λοιπόν αλλάζουν κάπως οι ρόλοι των παικτών μέσα στην ομάδα και αναγκαστικά ο καθένας μας όφειλε να δώσει το κάτι παραπάνω ώστε να καλύψει ο καθένας μας με τον τρόπο του τα κενά τους.

Εγώ από την πλευρά μου έπρεπε να πάρω περισσότερες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσω τον Μπίλι, γιατί και εκείνος ήταν σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης, ενώ ακόμη και τώρα το γόνατο του τον ενοχλεί. Ακόμη και τώρα παίζει μπάσκετ νιώθοντας μικρές ενοχλήσεις στο πόδι του. Δεν είναι ακόμη 100% καλά. Πρέπει λοιπόν και εμείς από την πλευρά μας να τον βοηθήσουμε, ώστε να ξεκουράζεται μέσα στο παιχνίδι και να παίρνει πιο πολλές ανάσες, για να είναι και εκείνος περισσότερο αποτελεσματικός".

-Έρχεται και το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Βλέπετε την συγκεκριμένη αναμέτρηση σαν εκδίκηση για τις ήττες στο ΟΑΚΑ, αλλά και για τα όσα έγιναν στις συγκεκριμένες αναμετρήσεις; Αν και αδιάφορο ματς βαθμολογικά, έχετε έξτρα κίνητρο για νίκη;

"Δεν θα πω πως το βλέπουμε σαν εκδίκηση. Είναι λάθος να το βλέπουμε έτσι, γιατί αν λειτουργήσουμε έτσι μπορεί όλο αυτό να μας γυρίσει μπούμερανγκ. Σίγουρα έχουμε έξτρα κίνητρο να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, ειδικά μέσα στο ΣΕΦ.

Όλοι μας στην ομάδα ξέρουμε την σημασία που έχει αυτό το ντέρμπι, θα έχουμε ένα γήπεδο πιστεύω... φωτιά, ο κόσμος θα είναι δίπλα μας και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, θα μας δώσει ενέργεια, και εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να κερδίσουμε".

-Στα τρία τελευταία ματς στο ΟΑΚΑ είχατε ένα κοινό σημείο, πως σημειώσατε λίγους πόντους στην επίθεση. Τι θα πρέπει να κάνει σωστά ο Ολυμπιακός ώστε να κερδίσει στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό, αλλά και τι χρειάζεται να αποφύγει;

"Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μέσα στην έδρα μας, έχοντας και την θερμή συμπαράσταση του κόσμου μας, είναι ότι πρέπει να τρέξουμε! Ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που αγωνίζεται είναι μία ομάδα που δεν αφήνει τον αντίπαλο να τρέξει.

Αυτό που μας αρέσει και είμαστε πολύ καλοί σε αυτό, αλλά και που θέλουμε να κάνουμε, είναι να πάμε το ματς στο τρανζίσιον παιχνίδι, τρέχοντας στο ανοιχτό γήπεδο, επιδιώκοντας να βγάζουμε αιφνιδιασμούς.

Είναι απαραίτητο να πάμε σε υψηλό τέμπο, σε περισσότερες κατοχές, σε περισσότερες δηλαδή επιθέσεις, και όχι σε χαμηλό τέμπο στο οποίο αρέσκεται ο Παναθηναϊκός".

-Έχετε προκριθεί στα προημιτελικά και θα αντιμετωπίσετε είτε την ΤΣΣΚΑ, είτε την Ρεάλ Μαδρίτης. Έχετε σαν ομάδα κάποια προτίμηση; Θεωρείς πως οι Ρώσοι σας ταιριάζουν περισσότερο σαν αντίπαλος;

"Η ιστορία έχει αποδείξει πως όποιος διαλέγει αντιπάλους σίγουρα την πληρώνει, οπότε εμείς δεν θα διαλέξουμε αντίπαλο. Θέλουμε πάρα πολύ να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και από εκεί και πέρα ας έρθει όποιος έρθει αντίπαλος στους "8".

Είτε αντιμετωπίσουμε την ΤΣΣΚΑ, είτε την Ρεάλ, στόχος μας θα είναι να τους κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση στο Final-Four. Με τον Πρωταθλητή Ευρώπης επί δύο σερί χρόνια θα παίξουν, οπότε εκείνοι θα έχουν το άγχος και όχι εμείς".

-Θεωρείς πως σας ταιριάζει περισσότερο ο ρόλος του αουτσάιντερ, παρά εκείνος του φαβορί; Η ιστορία, τουλάχιστον, έτσι έχει δείξει. Η άποψη σου;

"Σίγουρα, όταν δεν είσαι φαβορί και πας στη σειρά κατά κάποιο τρόπο σαν αουτσάιντερ, είναι δεδομένο πως το γεγονός αυτό σου διώχνει την πίεση και το άγχος. Εμάς πρώτος στόχος ήταν να περάσουμε στα προημιτελικά, και έπειτα να κοιτάξουμε το πλεονέκτημα της έδρας και το Final-Four.

Προκριθήκαμε, θα πάμε μειονέκτημα έδρας στους "8", αλλά αυτό δεν επηρεάζει τις πιθανότητες που έχουμε να πάμε στο Μιλάνο. Τόσα χρόνια, άλλωστε, σαν αουτσάιντερ λειτουργούμε, προχωράμε και στο τέλος καταφέρνουμε να βγαίνουμε πρώτοι στην Ευρώπη. Θα έλεγα πως μας αρέσει και μας ταιριάζει ο τίτλος του αουτσάιντερ, οπότε γιατί όχι και φέτος;"
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ