2014-04-10 19:46:12
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Γιατί κινδυνεύει να... ξεμείνει από αρνιά φέτος η πασχαλινή αγορά
Πιθανή είναι η έλλειψη αρνιών φέτος το Πάσχα από την αγορά της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας. Η αισθητά μειωμένη εγχώρια παραγωγή αλλά και η έλλειψη εισαγόμενων αρνιών από χώρες που παραδοσιακά «τροφοδοτούν» την Ελλάδα, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, είναι πιθανόν να προκαλέσουν προβλήματα στην επάρκεια της αγοράς και φυσικά αυξημένες τιμές!

Όπως ανέφεραν στο thebest παράγοντες από τον χώρο της αγοράς κρέατος η εγχώρια παραγωγή αρνιών φέτος παρουσιάζεται μειωμένη εξαιτίας προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε διάφορες περιοχές, όπως για παράδειγμα ευλογιά στην περιοχή του Έβρου.

Παράλληλα, οι χώρες που εξάγουν κρέατα προς την Ελλάδα, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία επιλέγουν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, να διαθέσουν την παραγωγή τους προς την Δυτική Ευρώπη και κυρίως την Ιταλία, καθώς εκεί επιτυγχάνουν καλύτερες τιμές. Να σημειωθεί ότι φέτος συμπίπτουν το Ορθόδοξο με το Καθολικό Πάσχα και αυτή είναι μια ακόμα αιτία που δημιουργεί «ανισορροπίες» στην αγορά.

«Εκείνο που μπορώ εγώ να σας βεβαιώσω είναι ότι πράγματι φέτος η ελληνική παραγωγή αρνιών είναι μειωμένη σχετικά με άλλες χρονιές, όπως προκύπτει από στοιχεία και εποπτικών Οργανισμών του δημοσίου», ανέφερε η Πατρινή Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη. Εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία ότι τα προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα προκύψουν προβλήματα στην αγορά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ