2014-04-11 01:50:30
Φωτογραφία για Σαμαράς: Βγήκαμε στις αγορές χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τον ευχαριστώ [βίντεο]
Ο πρωθυπουργός έβγαλε διάγγελμα λόγω της εξόδου της Ελλάδος στις αγορές και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες πολίτες γιατί χάρις στις θυσίες τους η χώρα τα κατάφερε.

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της χώρας στις αγορές που ζήτησε αρχικά 3,5 δις από τους επενδυτές αλλά οι προσφορές έφθασαν στα 20 δις με επιτόκιο 5%. Εκτοντάδες επενδυτές εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία μέσω του μεγάλου ενδιαφέροντος τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η χώρα κατάφερε να βγει λόγω ενεργειών που είχαν προηγηθεί, όπως η δοκιμαστική έξοδος των τραπεζών αλλά τώρα πια η εμπιστοσύνη επισφραγίστηκε από τις ίδιες τις αγορές.

«Πριν από δύο χρόνια ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε. Αφήνουμε την κακομοιριά και τη μιζέρια. Αν όλα πάνε καλά την επόμενη φορά θα μπορούμε να δανειστούμε μεγαλύτερα ποσά με μικρότερα επιτόκια. Με τη δοκιμαστική έξοδο σήμερα ανοίξαμε το δρόμο για φθηνότερες αγορές, ώστε να υποχωρήσει το κόστος του δανεισμού».


«Η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας είχε από τον πιο αντικειμενικό κριτή, τις αγορές και ελάχιστοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρουμε ενώ αφήσαμε κάποιους στην κακομοιριά και την μιζέρια» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συμπλήρωσε:

«Όλες οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες από εδώ και μπρος θα δανείζονται φθηνότερα και έτσι θα επέλθει η ενίσχυση της ανάκαμψης και η ρευστότητα. Ανοίξαμε την πόρτα του φυσιολογικού μας δανεισμού με χαμηλότερα επιτόκια από άλλες χώρες που όταν είχαν πρωτοβγεί είχαν υψηλότερα».

Ο Αντώνης Σαμαράς κατέληξε λέγοντας ότι «πολλά επετεύχθησαν χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τον ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, να ξέρετε πάντως ότι έχουμε δρόμο ακόμα»
enikos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ