2014-04-11 16:14:09
Φωτογραφία για ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΑ... ΝΤΕΡΜΠΙ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!
Ικανούς να προκριθούν στο Final 4 θεωρεί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ο Βαγγέλης Αλεξανδρής όπως δήλωσε στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6", ενώ σχολίασε την απόδοση Σπανούλη και Μαυροκεφαλίδη στο ντέρμπι.

Στην ηγετική φυσιογνωμία του Βασίλη Σπανούλη, την εξαιρετική εμφάνιση των Σλούκα και Μάντζαρη, αλλά και τον αδικημένο Μαυροκεφαλίδη στάθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναλύοντας το ντέρμπι των «αιωνίων» για το Top 16.

Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως η πρόκριση στο Final Four είναι για αμφότερους εφικτή.

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για:

-το χθεσινό ντέρμπι στο ΣΕΦ: «Ήταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και παιζόταν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πάρα πολύ καλά, μπορούσε να είναι νικητής, αλλά στο τέλος μέτρησε η παρουσία του Σπανούλη που πέτυχε τους πέντε καθοριστικούς πόντους για τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ καλή άμυνα και έτσι βγήκε ρυθμό στην επίθεση. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, ειδικά όταν βγήκε έξω ο Σπανούλης, βρήκε ενέργεια».


-την παρουσία των γκαρντ του Ολυμπιακού: «Ο Σλούκας ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση και τον ακολούθησε ο Μάντζαρης που βοήθησε και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στο τέλος όμως μέτρησε ο αρχηγός. Ο Σπανούλης παρόλο που σε όλο το παιχνίδι δεν ήταν καλός, πήρε την ευθύνη πάνω του όπως πρέπει να κάνει ένας αρχηγός. Εκεί έκανε το λάθος ο Παναθηναϊκός, στέλνοντας πάνω του τον Γκιστ. Εκεί ο Σπανούλης έβαλε και το δίποντο και το τρίποντο που έκριναν το ματς».

-την παρουσία του Μαυροκεφαλίδη: «Θεωρώ πως είναι ένα παιδί που αδικείται και δεν είχε αξιοποιηθεί μέχρι τώρα σωστά. Είναι χαρισματικός στο σουτ και μπορεί να παίξει με πλάτη στο καλάθι, ενώ μπορεί να προσφέρει και στη θέση ‘4’. Χθες αξιοποιήθηκε σωστά και είχε αυτή την πολύ καλή παρουσία».

-την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να τρέξει: «Γίνεται μια προσπάθεια να παίξει πιο γρήγορα, αλλά δεν ευνοείται από τα γκαρντ που έχει. Δεν μπορείς να φτιάξεις παντεσπάνι με σκόρδα, θα φτιάξεις σκορδαλιά. Ο Διαμαντίδης έχει μεγαλώσει, ενώ ο Ούκιτς κρατά πολύ την μπάλα. Ο Ράιτ μπορεί να παίξει γρήγορα και ο Παναθηναϊκός ανεβάζει ρυθμό όταν αυτός είναι στο παρκέ».

-τη διαιτησία στο χθεσινό ματς: «Έπαιξαν ξένοι διαιτητές και όποιο λάθος κι αν έγινε δεν κρίθηκε με σκοπιμότητα και δεν υπάρχει δικαιολογία για τον ηττημένο να μιλάει για τους διαιτητές. Το ίδιο είχε γίνει και στο πρώτο παιχνίδι. Εμείς είμαστε καχύποπτοι με τους Έλληνες, όχι με τους ξένους. Κάποιες φορές θα γίνει λάθος, αλλά εδώ λέμε ότι γίνεται με σκοπιμότητα. Θεωρώ πως οι Έλληνες διαιτητές είναι εξίσου καλοί με τους ξένους, αλλά τους αντιμετωπίζουμε με δυσπιστία».

-το «ζευγάρωμα» Ολυμπιακού με ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκού με Ρεάλ: «Νομίζω πως τα ζευγάρια όπως είναι βολεύουν και τις δύο ομάδες. Ο Ολυμπιακός μπορεί να αντισταθμίσει τη δύναμη και τα μεγάλα κορμιά της ΤΣΣΚΑ. Ειδικά αν είναι έτοιμος και ο Πρίντεζης, μπορεί να πάρει μια νίκη στη Μόσχα. Η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά έχει αστάθεια στην απόδοσή της, με πολύ καλές βραδιές αλλά και άσχημες. Θεωρώ πως είναι ατυχία για τον Ολυμπιακό που δεν παίζει ο Τεόντοσιτς. Είναι απρόβλεπτος παίκτης, αλλά πολλές φορές χαλάει το παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός διατηρεί ελπίδες. Πρέπει απέναντι στη Ρεάλ να ρυθμίσει τις επιστροφές του και να μην κάνει λάθη, γιατί η αντίπαλός του επιτίθεται πολύ γρήγορα. Πρέπει να προσέξει πολύ το ρυθμό, γιατί μπορεί να σκοράρει μέχρι ένα σημείο ο Παναθηναϊκός, ενώ η Ρεάλ μπορεί να φτάσει σε πολύ υψηλό σκορ».

-τη δουλειά του στην Ιορδανία: «Η ζωή ήταν πολύ ήρεμη και ωραία. Είχαμε μεγάλη αποδοχή για τη δουλειά μας. Πολύς κόσμος πηγαίνει στο γήπεδο και έχει εξαιρετική συμπεριφορά. Σέβονται τη δουλειά σου και είναι κάτι που στην Ελλάδα το έχουμε ξεχάσει».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ