2014-04-11 18:59:06
Φωτογραφία για «Βολές» κατά του Υπουργείου Παιδείας από το 15μελές του 6ου Λυκείου Τρικάλων
Το 15μελές του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων συνεδρίασε σήμερα σε πλήρη απαρτία και αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει επιστολή διαμαρτυρίας για την απόφαση που πάρθηκε από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για την αναπλήρωση των σχολικών ωρών που χάθηκαν λόγω κινητοποιήσεων.

Στην επιστολή που δημοσιεύει το trikalanews.gr αναφέρονται τα εξής:

«Η απόφαση αυτή του Υπουργείου καταπατά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των μαθητών. Είναι υποκρισία! Η κυβέρνηση με αυτό το μέτρο επιχειρεί να τιμωρήσει όσους μαθητές δεν συμβιβάστηκαν με τις ελλείψεις σε καθηγητές, κενά και υλικοτεχνική υποδομή, με την υλοποίηση του νόμου για το «νέο λύκειο», με την κατάργηση των ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και διεκδίκησαν ένα σχολείο που να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις.

Η Παρασκευή (25/4/2014) που ορίζεται ως ημέρα αναπλήρωσης των «χαμένων» ωρών έχει κατοχυρωθεί ως ημέρα εορτής και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά μας. Πιστεύουμε ότι στόχος αυτής της απόφασης είναι να σκύψουμε το κεφάλι εμείς και οι καθηγητές μας. Σας δηλώνουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει.


Διεκδικούμε να παρθεί πίσω αυτό το προεδρικό διάταγμα  για μάθημα μέσα στις διακοπές. Να μην δοθούν οι εξετάσεις στην Α΄ Λυκείου από τράπεζα θεμάτων. Οι εξετάσεις στο σχολείο να έχουν μόνο ενδοσχολικό προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών, πάνω στην ύλη που έχει διδαχθεί. Καμία ποινικοποίηση των μαθητικών κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους μαθητές να αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση. Με συλλογική προσπάθεια μπορούμε να ανατρέψουμε την απόφαση αυτή και να βάλουμε τέλος σε παρόμοιες αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ