2014-04-12 00:18:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Πόλεμος των εμπόρων για την Κυριακή των Βαΐων - Μάχη αφισών για το εορταστικό ωράριο
"Εμφύλιο" μεταξύ των εμπόρων, προκαλεί η δυνατότητα για λειτουργία των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή των Βαΐων. Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας τονίζει ότι τα καταστήματα την Κυριακή θα είναι κλειστά, συναντώντας την αντίδραση του Συλλόγου Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας.

Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας θα αναρτήσει αφίσες με το ωράριο λειτουργίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα, από την οποία θα λείπει η Κυριακή των Βαΐων.

Επίσης στην αφίσα θα αναγράφεται το σύνθημα "Ψωνίζω από τα Πατρινά μαγαζιά τη Μεγάλη Εβδομάδα με διευρυμένο ωράριο" και "Κυριακή των Βαΐων με την οικογένεια".

Από την άλλη πλευρά στην αφίσα του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού κι Εμπορικού Κέντρου Πάτρας προβλέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, ενώ υπάρχουν διαφοροποιήσεις και στο ωράριο. Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τη Μεγάλη Τετάρτη προβλέπεται συνεχές ωράριο, τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 12 έως τις 6 μ.μ. και το Μ. Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.


Εκτιμήσεις

Περισσότερα από 300 καταστήματα στο κέντρο της Πάτρας θα είναι ανοικτά αυτή την Κυριακή των Βαΐων ενώ ενδέχεται ο αριθμός ν’ αυξηθεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του νεότευκτου Εμπορικού Συλλόγου του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Παλούμπης μιλώντας το στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 εξέφρασε την βεβαιότητα ότι αυτή την Κυριακή η αγορά της Πάτρας θα λειτουργήσει σε κανονικούς ρυθμούς και κάλεσε τους καταναλωτές να κατέβουν στο κέντρο της πόλης και να κάνουν τις πασχαλινές αγορές τους.

Επίσης, ο κ. Παλούμπης, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών Γιώργου Ρώρου, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να προτρέπεται το καταναλωτικό κοινό ν’ απέχει από την αγορά, ιδίως σε περιόδους όπου η σημερινή.

Ο κ. Παλούμπης εξαπέλυσε επίθεση κατά του Εμπορικού Συλλόγου και του κ. Ρώρου και πρόσθεσε ότι οι έμποροι του Ιστορικού κέντρου της Πάτρας εκείνο που ζητούν είναι να είναι ανοικτά τα καταστήματα τους τις επτά Κυριακές του χρόνου που προβλέπει ο νόμος και «καμία παραπάνω». Προέβλεψε, μάλιστα, και εξελίξεις στις επόμενες εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου.

«Εμείς καλούμε τους καταναλωτές τις πασχαλινές αγορές τους να τις κάνουν από την Μεγάλη Δευτέρα έως το Μεγάλο Σάββατο, με διευρυμένο ωράριο», είπε ο κ. Ρώρος προσθέτοντας ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν τις αγορές τους όταν όλη η αγορά θα είναι ανοικτή.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ