2014-04-12 07:52:16
Φωτογραφία για Πάτρα: Μεγάλη επιτυχία στην εκδήλωση για την Τρίτη Ηλικία στην Πλατεία Γεωργίου
Μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Απριλίου στην πλατεία Γεωργίου, με τίτλο: «Ημέρα Σωματικής Ευεξίας και Νοητικής Ενδυνάμωσης για την Τρίτη Ηλικία στο Δήμο Πατρέων», στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου: “IN MOTION-Operators for the move of the elderly’s wellbeing” (LLP Grundtvig Partnerships 2013).

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Πατρέων, το Τμήμα Τρίτης Ηλικίας του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, το μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Φροντίζω» και ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» νομού Αχαΐας.

Μέσω της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θέλησαν να περάσουν το μήνυμα για την αξία της συνεχούς άσκησης καθώς και της πρόληψης σε θέματα υγείας, οι οποίες αποτελούν τα καλύτερα όπλα για την σωματική και ψυχική ευεξία, την κοινωνικοποίηση και την ενεργό γήρανση των ηλικιωμένων ατόμων.


Ως προς τις δράσεις, παρουσιάστηκαν γυμναστικές επιδείξεις από την ομάδα γυμναστικής του ΚΑΠΗ Πάτρας υπό την καθοδήγηση γυμναστών από την Ελλάδα, την Γαλλία και την Ιταλία.

Ακολούθησε η ομάδα χορού του ΚΑΠΗ Πάτρας όπου έδωσε παράσταση στο κέντρο πλατείας και κέντρισε των ενδιαφέρον όλων των παρευρισκόμενων εκεί, και προέτρεψε να λάβουν μέρος και αυτοί στα χορευτικά δρώμενα.

Παράλληλα εντός του Μεγάρου Λόγου & Τέχνης πραγματοποιούνταν, από εθελοντές επαγγελματίες του σωματείου «Φροντίζω», τεστ μνήμης σε ηλικιωμένους με σκοπό την μέτρηση της νοητικής κατάστασης και την πρόληψη του φαινομένου της άνοιας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλλαν για την άρτια υλοποίηση της εκδήλωσης, το τμήμα Άθλησης Πολιτισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Κοινωνικής Προστασίας Δ. Πατρέων καθώς και το Τμήμα Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ Πάτρας.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ