2014-04-12 10:00:31
Φωτογραφία για Πώς αντιμετωπίζεται η αλλεργική επιπεφυκίτιδα στα παιδιά
Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα που εκδηλώνεται στα παιδιά αποτελεί αντίδραση σε κάποιον εξωτερικό παράγοντα που εμφανίζεται στην περιοχή των ματιών.

Τα συνήθη συμπτώματα είναι:

· Κόκκινα μάτια

· Πρησμένα βλέφαρα

· Δακρύρροια

· Κνησμός

· Οξεία ενόχληση

· Φωτοευαισθησία

· Αίσθηση ξένου σώματος

· Ερεθισμός στα μάτια

Όταν η επιπεφυκίτιδα εκδηλώνεται κατά την εποχή της άνοιξης μπορεί να οφείλεται σε αλλεργική αντίδραση στη γύρη των λουλουδιών και των δέντρων. Γενικότερα, η αλλεργική επιπεφυκίτιδα στα παιδιά μπορεί να οφείλεται σε προϊόντα περιποίησης, σε καλλυντικά, σε απορρυπαντικά, στα κατοικίδια ζώα ή σε υφάσματα.

Πώς να αντιμετωπίσω την επιπεφυκίτιδα;

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα είναι μία πολύ ενοχλητική πάθηση για τα παιδιά
. Οι γονείς θα πρέπει να πλένουν καλά το πρόσωπο του παιδιού, μέσα στη μέρα. Συνήθως ο γιατρός χορηγεί κορτιζόνη ή/ και αντιισταμινική αγωγή. Ο γιατρός, σε συνεργασία με τους γονείς, είναι σημαντικό να εξηγήσει στο παιδί ότι δεν πρέπει να τρίβει με τα χέρια του τα μάτια του, ειδικά αν δεν είναι καθαρά. Απαιτείται ταχεία απομάκρυνση του αλλεργιογόνου που ευθύνεται για την πρόκληση της αλλεργίας.

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα συνήθως δεν είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, απαιτείται σωστή και επιμελής αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της και συνιστάται η αποφυγή της κατάχρησης των φαρμάκων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να μην προκληθεί περαιτέρω μόλυνση στο μάτι. Η θεραπεία αντιμετώπισης θα πρέπει να δίνεται μόνο από τον αρμόδιο γιατρό (οφθαλμίατρος).

Πηγή: doctoranytime.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ