2014-04-12 20:18:10
Φωτογραφία για Ηλεία: Κάηκε ο στάβλος αλλά σώθηκαν τα ζώα!
Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής στην Πυροσβεστική όταν το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε στάβλο με ζώα και σανό, δίπλα στο δάσος, στην περιοχή Βυλιζέικα Χάνια.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο 11 άνδρες με 5 οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αρχαίας Ολυμπίας με τον προϊστάμενο Λάμπρο Καπονικολό, οι οποίοι χρειάστηκε να κόψουν με αλυσοπρίονο την αλυσίδα με την οποία ήταν ασφαλισμένη η κύρια είσοδος του στάβλου και ο ιδιοκτήτης απουσίαζε.

Κι ενώ ο γεμάτος με σανό και ζωοτροφές στάβλος είχε παραδοθεί στις φλόγες στο μεγαλύτερο μέρος του και η στέγη ήταν υπό κατάρρευση, με συντονισμένες και πολύ γρήγορες κινήσεις κατάφεραν να απομακρύνουν από το εσωτερικό τα ζώα. Την προσπάθεια ενίσχυσαν και οι 9 άνδρες της Π.Υ Πύργου που έφτασαν στο σημείο με 3 οχήματα και τον υποδιοικητή Ηλία Μανιάτη, ο οποίος και τέθηκε επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Με τις οδηγίες του, λίγη ώρα αργότερα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στον στάβλο και να μην επεκταθεί στο δάσος, αφού ο κίνδυνος μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν μεγάλος. Ο ιδιοκτήτης ενημερώθηκε λίγες ώρες αργότερα, καθώς απουσίαζε από την περιοχή, ενώ η ζημιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πλησιάζει τις 5.000 ευρώ.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ