2014-04-12 23:44:52
Φωτογραφία για Επιστολή των παράνομα απολυμένων τησ Goodyear Hellas
Δυστυχώς μετά από 18 χρόνια δικαστικών αγώνων και την πλήρη δικαίωση μας με τελεσίδικες και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις Ελληνικών και Ευρωπαϊκών δικαστηρίων για το παράνομο των απολύσεων μας από την Goodyear Hellas κατ’ εντολή της μητρικής Goodyear tire and rubber company Akron Ohio ακόμη δεν έχει τελειώσει ο Γολγοθάς μας. Η προηγούμενη γραπτή δέσμευση της εταιρίας ότι θα σεβασθεί τις δικαστικές αποφάσεις πετάχτηκε στον κάδο των σκουπιδιών. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νοοτροπία λαθρόβιου και κουτοπόνηρου επιχειρηματία. Κάνοντας προκλητική κατάχρηση των καταστροφικών ρυθμών απονομής της δικαιοσύνης και εκμεταλλευόμενη το μέγεθος και το όνομά της, αρνείται να υλοποιήσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Καταγγέλλουμε τη Goodyear για σκόπιμη καθυστέρηση υλοποίησης των δικαστικών αποφάσεων, ακόμη και μετά τη έκδοση διαταγών πληρωμής, πιστεύοντας εσφαλμένα ότι θα μπορούσε πιέζοντας μας χρονικά να μας αναγκάσει να δεχθούμε ένα συμβιβασμό ελάχιστης κάλυψης των δικαστικών αποφάσεων.


Εκφράζοντας το πνεύμα των συναδέλφων μας, δηλώνουμε ότι:

α) Διακόπτουμε τις όποιες προσπάθειες συμβιβασμού τόσο για τους μισθούς υπερημερίας και τις αποζημιώσεις μας όσο και για τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδοτικές και εργατικές) που οφείλει η εταιρία στο ΙΚΑ.

β) Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από αυτά που επιδίκασαν τα δικαστήρια

γ) Αποσύρουμε τις αντιπροτάσεις μας γιατί διαπιστώνουμε καθημερινά ότι έχουμε να κάνουμε με αναξιόπιστους

δ) Δεσμευόμαστε ότι θα φθάσουμε στο τέρμα που εμείς επιθυμούμε όσος χρόνος και αν χρειασθεί όπου και αν χρειασθεί να πάμε

Την επικύρωση αυτών των αποφάσεων είναι βέβαιο ότι θα κάνει η Γενική Συνέλευση των συναδέλφων μας, που θα συγκαλέσουμε το συντομότερο δυνατό.

Ας αναλάβει η Goodyear το βάρος των αποτελεσμάτων αυτής της πορείας που επέλεξε, της αναξιοπιστίας της, της αδιαλλαξίας της, της αγνωμοσύνης της σε αυτούς τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους που τσαλαπατά και είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επί 28 χρόνια δουλεύοντας στο εργοστάσιο της απέφεραν τεράστια κέρδη.

Το δίκαιο μας και το δικαιούμαστε και το διεκδικούμε.

Ενωμένοι σαν μια γροθιά στεκόμαστε απέναντι στο άδικο και τις αθλιότητες.

Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλλακτικότητας, όλα τα περιθώρια καλής θέλησης.

Τώρα πια ας μιλήσουν μόνο οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις.

Αφού δεν μας σέβεστε τότε θα μας φοβάστε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (GOODYEAR)
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ