2014-04-13 00:47:11
Φωτογραφία για Αναμένοντας την ανάληψη ευθύνης
Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονταν σε κοντινό σημείο από την έκρηξη έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος τα ξημερώματα της Πέμπτης ερευνούν οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Οι αρχές αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα των τρομοκρατών, ανήμερα της εξόδου της χώρας στις αγορές αλλά και μία ημέρα πριν την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει οι κάμερες, στις 5:03 τα ξημερώματα ο τρομοκράτης στάθμευσε το αυτοκίνητο – βόμβα στην οδό Αμερικής. Την ώρα εκείνη δεν υπήρχαν άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο σημείο. Αποβιβάστηκε από το αμάξι, έχοντας στα χέρια του ένα σακίδιο, επιβιβάστηκε σε μία από τις δύο μηχανές που τον ακολουθούσαν και εξαφανίστηκε με τους τρεις συνεργούς του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την καρέ – καρέ εξέταση του υλικού των καμερών προκύπτει ότι στην περιοχή εκείνη την ώρα υπήρχε και τρίτη μηχανή. Πάντως, οι δράστες φορούσαν κράνη, προκειμένου να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι στο κλεμμένο από τις 5 Απριλίου Nissan Sunny οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει Anfo, εκρηκτική ύλη την οποία έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές κατά το παρελθόν ο Επαναστατικός Αγώνας. Ο τρόπος που έδρασαν, η βόμβα, τα δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, το δρομολόγιο διαφυγής με μοτοσικλέτα που δεν εγκαταλείφθηκε «δείχνει» τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη.

Παρά το γεγονός ότι η ώρα που σημειώθηκε η ισχυρότατη έκρηξη είναι «νεκρή», δευτερόλεπτα πριν δύο γυναίκες περνούσαν από το σημείο, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν τι πρόκειται να επακολουθήσει. Πλέον, οι καταστηματάρχες προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στα μαγαζιά τους. Τα θραύσματα από την βόμβα έφτασαν σχεδόν την οδό Βαλαωρίτου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ