2014-04-13 08:34:39
Φωτογραφία για Ζωντανεύει το στρατόπεδο του ΚΕΝ Άρτας τον Μάιο
Θετικά αποτιμάται για την Άρτα η υπογραφή σε επίπεδο υπουργείου της απόφασης για νέα ΕΣΣΟ στο στρατόπεδο του νομού.  Την εγκύκλιο για τη ΓΕΣΟ 2014 υπέγραψε την Τρίτη το πρωί η υφυπουργός Φώφη Γενηματά και από χθες τέθηκε σε ισχύ, καθότι αναρτήθηκε και επισήμως στο «Διαύγεια» χθες το μεσημέρι.

Η είδηση δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετική καθόσον το ΚΕΝ Άρτας είχε παραμείνει εκτός προγραμματισμού και με το λουκέτο να αιωρείται απειλητικά μετά την σχετική απόφαση που είχε εκδοθεί προ διετίας και όσα επακολούθησαν στη διάρκεια του 2013 και μέχρι σήμερα όταν οι υποδομές του όχι μόνο κενές φαντάρων ήταν, αλλά ακόμη και μεγάλου μέρους του τεχνικού τους εξοπλισμού, που είχε αρχίσει να μεταφέρεται προς άλλες μονάδες.

Αν και κατά πόσο η εξέλιξη αυτή συσχετίζεται με τις επικείμενες εκλογές, είναι ένα ακόμη ζήτημα, πάντως η νέα σειρά έρχεται δυο μέρες μετά τις ευρωεκλογές και τις δεύτερες κάλπες των αυτοδιοικητικών. Επίσης άγνωστο παραμένει το αν και κατά πόσο η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέχεια την κανονική και σε κάθε περίοδο αξιοποίηση του ΚΕΝ της Άρτας στο μέλλον.


Ευτυχώς που η εν λόγω πληροφορία δεν συνέπεσε με την 1η του μήνα γιατί αν μη τι άλλο μετά τα όσα έχουν προηγηθεί για το ΚΕΝ, πρώην ΚΕΥΓ θα αξιολογούνταν ως πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Πάντως αποτελεί πλέον γεγονός η έλευση νεοσυλλέκτων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Άρτας, όπως έχει μετατραπεί το πρώην Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ). Μάλιστα με βάση την σχετική υπογεγραμμένη εγκύκλιο, στο στρατόπεδο της Άρτας θα εισαχθούν την πρώτη από της τέσσερις ημέρες παρουσίας των ΕΣΟ Μαΐου 2014, ήτοι στις 27 του Μαΐου οι νεοσύλλεκτοι από των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Θεσπρωτίας, των Τρικάλων, της Καστοριάς και φυσικά του νομού Άρτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός όσων θα παρουσιαστούν αντιστοιχεί σε περίπου 200 ίσως και κάτι παραπάνω νέους φαντάρους. Δεν θεωρείται ιδιαιτέρως μεγάλος, αλλά είναι βέβαιο ότι αυτός έχει προσαρμοστεί και στα δεδομένα από πλευράς προσωπικού, αφού πέρνα των άλλων από τον περασμένο Αύγουστο και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, η απόφαση κατάργησης του ΚΕΝ Άρτας δρομολογούνταν και σε επίπεδο απομάκρυνσης προσωπικού με μεταθέσεις σε άλλες περιοχές. Όσοι γνωρίζουν καλύτερα τα δεδομένα στον τομέα αυτό αναμένουν εξελίξεις αναφορικά με αποφάσεις για την στελέχωση του Κέντρου. Επίσης υπάρχουν πληροφορίες για αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων και αλλαγή στην αντίληψη της αντιμετώπισης απέναντι στην κατάργηση του ΚΕΝ Άρτας. Όμως είναι βέβαιο ότι η είδηση δεν μπορεί να μην κριθεί με βάση τη χρονική στιγμή, δηλαδή τις επικείμενες εκλογές, οπότε αυτό που μένει είναι η πειστικότητα για το μέλλον του στρατοπέδου, που μόνο στην πράξη θα επέλθει. Δηλαδή η αναμονή για την ποια συνέχεια θα δοθεί μετά την προγραμματισμένη ΕΣΟ του Μαΐου.

Η καχυποψία πάντως στην προκειμένη περίπτωση μετά το… έμπα ψυχή έβγα ψυχή που έχει υποστεί η τοπική κοινωνία μηδέ εξαιρουμένων και των τοπικών φορέων και αιρετών εκπροσώπων, κρίνεται απόλυτα δικαιολογημένη.

Και ευχές

Εξάλλου με ανοιχτή επιστολή τους ο Διοικητής, οι Αξιωματικοί, οι Υπαξιωματικοί, οι Οπλίτες και το Πολιτικό προσωπικό του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας εύχονται σε όλους «Χρόνια Πολλά και η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει σε σας και την οικογένειά σας υγεία, χαρά και ευτυχία».

ΠΗΓΗ: http://www.ixotisartas.gr/newspaper/index.php?option=com_content&view=article&id=18760:2014-04-10-13-27-46&catid=1:local&Itemid=28
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ