2014-04-13 14:42:08
Φωτογραφία για ΒΑΪΤΣΗΣ : ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ
Δύο στοιχεία τα οποία δεν έχει ο Ολυμπιακός στα τελευταία παιχνίδια και παρουσιάζει αυτή την εικόνα, είναι το πάθος και η θέληση σύμφωνα με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή των ερυθρόλευκων, Γιώργο Βαΐτση.

Μιλώντας στον «Γαύρο» εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο Θρύλος τελευταία παρουσιάζει προβληματικό πρόσωπο και κακή εικόνα στα παιχνίδια του, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις ευκαιρίες που έχει δώσει ο Μίτσελ στα νέα παιδιά της ομάδας.

Ακόμα, ο παλαίμαχος άσος μιλάει για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, και συνέστησε ψυχραιμία και μυαλό στους ποδοσφαιριστές του Θρύλου. Ανέφερε επίσης, ότι το ματς από την πλευρά των Θεσσαλονικιών θα πάει στη δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στον φανατισμό στις εξέδρες του γηπέδου και πρέπει οι ερυθρόλευκοι να παίξουν μυαλωμένα, αλλά και να κοιτάξουν να μη δεχθούν γκολ το οποίο θα τους αποσυντονίσει.

Τέλος, ανέφερε ότι το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στο πρώτο παιχνίδι είναι αρκετά ρευστό και μπορεί να γυρίσει, αλλά εάν ο Θρύλος παρουσιαστεί όπως πρέπει δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.


ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι δεν είναι… καλά τελευταία και αυτό επιβεβαιώθηκε δυστυχώς και από την ήττα με κατεβασμένα χέρια από τον ΠΑΣ Γιάννινα την περασμένη Κυριακή. Τι φταίει για την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δυστυχώς είναι παρατεταμένη η «κρίση» που περνάει ο Ολυμπιακός τον τελευταίο ενάμιση μήνα περίπου. Παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να αρπάξουν την ευκαιρία και να αποδείξουν ότι αξίζουν να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού, δεν τα έχουν καταφέρει. Ισως κι εμείς να υπερεκτιμήσαμε την αξία κάποιων ποδοσφαιριστών, ακόμα και οι ίδιοι να το έχουν κάνει από μόνοι τους αυτό. Εγώ θα σταθώ στη δήλωση του Μίτσελ ο οποίος μίλησε για έλλειψη πάθους και θέλησης. Αν δεν έχεις πάθος δεν μπορείς να αγωνίζεσαι για αυτό τον σύλλογο. Δεν κερδίζει καμία φανέλα μόνη της. Θεωρώ ότι αυτό που φταίει είναι ότι τα έδωσαν όλα στα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και «άδειασαν» από δυνάμεις. Επίσης, βλέπουν τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος σαν αγγαρεία και αυτό δεν είναι καλό. Τα βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Ε: Βέβαια, μέσα από την κακή εικόνα που παρουσιάζει τελευταία ο Ολυμπιακός, υπάρχει και κάτι καλό που μας κάνει να χαμογελάμε για το μέλλον της ομάδας. Ο Μίτσελ δείχνει την εμπιστοσύνη του στα νέα παιδιά και τους έχει δώσει ευκαιρίες. Ο λόγος για τους Βέργο, Βούρο και Σάλιακα Α: Σίγουρα είναι καλό τα νέα παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες και να αγωνίζονται από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, αλλά όταν η γενική εικόνα της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, τότε και οι ίδιοι… χάνονται μέσα στη μετριότητα και είναι σαν να αδικούνται και λίγο, χωρίς να το αξίζουν κιόλας. Βέβαια, έχουν μέλλον μπροστά τους και φαίνεται ότι μπορούν να καθιερωθούν, αλλά αυτό προϋποθέτει πολλή και σκληρή δουλειά και όχι πολλά λόγια. Το κεφάλι κάτω και δουλειά. Την εμπιστοσύνη από τον Μίτσελ την έχουν, αλλά κάθε φορά που τους δίνει την ευκαιρία πρέπει να αποδεικνύουν πράγματα. Ετσι θα καθιερωθούν αυτά τα παιδιά.

Ε: Ισως και το ροτέισον που κάνει ο Μίτσελ σε κάθε παιχνίδι να φταίει για την απόδοση και την κακή εικόνα της ομάδας; Με τον ΠΑΣ Γιάννενα είδαμε μία ενδεκάδα αρκετά διαφοροποιημένη και ποδοσφαιριστές που πρώτη φορά αγωνίζονταν στη βασική ενδεκάδα με κάποιους από τους συμπαίκτες τους.

Α: Παίζει ρόλο κι αυτό σίγουρα. Χάνει λίγο τον ρυθμό η ομάδα, αλλά όταν αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι αξίζεις να ανήκεις στο δυναμικό της ομάδας. Πρέπει επίσης όταν ο προπονητής σού δίνει την ευκαιρία και σε ξεκινάει βασικό, να δείξεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις και να τα καταφέρεις. Στον Ολυμπιακό είναι και τόσο μεγάλη η πίεση που δεν υπάρχουν και τα χρονικά περιθώρια να σου δοθούν πολλές ευκαιρίες. Μία χρειάζεσαι και καλή για να δείξεις ότι μπορείς και σου αξίζει να φοράς τη φανέλα της ομάδας.

Ε: Πιστεύετε ότι οι δοκιμές που κάνει ο προπονητής στα τελευταία παιχνίδια, γίνονται για να αξιολογήσει κάποιους ποδοσφαιριστές ενόψει καλοκαιριού, τους οποίους μέσα στη χρονιά δεν είχε τον χρόνο να τους δει να αγωνίζονται;

Α: Πιστεύω ότι αυτό κάνει και πως για όλους έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα. Σίγουρα μπορεί να αξιολογήσει καλύτερα και να του δώσει την ευκαιρία να αγωνιστεί, όταν στο παρελθόν έχει σφάλει και έχει πέσει έξω. Αλλά, δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι συνέχεια, κάθε παίκτης πρέπει όποτε μπαίνει μέσα να τα δίνει όλα και να αποδεικνύει ότι αξίζει να βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Σίγουρα, αυτές οι δοκιμές γίνονται και ενόψει καλοκαιριού για το ξεκαθάρισμα που λέμε του ρόστερ και ποιους παίκτες θα κρατήσει και του χρόνου και ποιους όχι.

Ε: Τι στοιχεία πρέπει να έχει ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό της Μεγάλης Τετάρτης στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ για να προκριθεί στον τελικό;

Α: Πρέπει να είναι ψύχραιμος και να παίξει έξυπνα ο Ολυμπιακός στην Τούμπα. Ο αντίπαλος θα πάει το παιχνίδι στον φανατισμό από την κερκίδα και στη δύναμη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Πρέπει η ομάδα να παίξει έξυπνα και μυαλωμένα. Αν παίξει όπως ξέρει ο Ολυμπιακός δεν νομίζω να φοβηθεί κάτι. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερός του. Το σκορ βέβαια του πρώτου παιχνιδιού είναι ρευστό και μπορεί να ανατραπεί, αλλά χρειάζεται πάθος από τους ποδοσφαιριστές και να μη φοβηθούν, διότι ξέρουν ότι θα αντιμετωπίσουν μία εχθρική ατμόσφαιρα.

Ε: Ο Ολυμπιακός δεν θα πάει στην Τούμπα για να παίξει αμυντικά και να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1, αλλά για να κάνει το παιχνίδι του και να πετύχει ένα γκολ που θα του δώσει προβάδισμα για πρόκριση. Ετσι δεν είναι;

Α: Φυσικά και έτσι είναι. Αρχικά θα κοιτάξει να μη δεχτεί γκολ και μετά θα κυνηγήσει να βάλει ένα γκολ για να του δώσει προβάδισμα για πρόκριση. Βεβαίως και ο Ολυμπιακός με όποιον αντίπαλο κι αν αγωνίζεται κοιτάζει να κάνει το παιχνίδι του και να παίξει έτσι όπως ξέρει. Ακόμα και με τη Γιουνάιτεντ αυτό επιδίωξε να κάνει μέσα στο «Ολντ Τράφορντ» και του βγήκε σε έναν βαθμό. Στην Τούμπα δεν θα το κάνει; Για μένα πρέπει να κρατήσει το μηδέν πίσω και να κάνει ένα γκολ έτσι ώστε να προκριθεί. Εξάλλου, ο στόχος πλέον της ομάδας είναι το νταμπλ και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Αυτό τού έχει απομείνει του Ολυμπιακού πλέον.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ