2014-04-13 19:43:06
Φωτογραφία για Συμβουλές για τη σωστή χρήση του λεμονιού!
Το ταπεινό λεμονάκι έχει καταφέρει να θριαμβεύσει στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική ειδικά στη χώρα μας που υπάρχει σε μεγάλη αφθονία. Είναι αλήθεια ότι το λεμόνι έχει αγαπηθεί πολύ από τους Έλληνες. Τα λεμονάτα φαγητά έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις μας και ξεχωρίζουν για την έντονη και γεμάτη αρώματα γεύση τους.

Επίσης το λεμόνι είναι απαραίτητο και για την παρασκευή του γνωστού αυγολέμονου, μια πεντανόστιμη ελληνική σάλτσα, ιδανική για σούπες κι άλλα φαγητά. Στις σαλάτες χρησιμοποιούμε το λεμόνι σε συνδυασμό με το λάδι  και τη μουστάρδα και η γεύση των λαχανικών απογειώνεται. Θεωρείται από τα κύρια συστατικά που προσδίδουν μεγάλη νοστιμιά στα φαγητά μας.

Το λεμόνι χρησιμοποιείται πολύ και στη ζαχαροπλαστική. Αντικαθιστά επάξια το πορτοκάλι σαν άρωμα σε κέηκ και κουλουράκια, προσδίδοντας ένα πιο ιδιαίτερο και ξεχωριστό άρωμα. Με τη φλούδα του αρωματίζουμε σιρόπια και λειτουργεί ως φυσικό συντηρητικό στα γλυκά του κουταλιού. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε βέβαια την υπέροχη και πεντανόστιμη λεμονόπιτα, τη βελούδινη κρέμα λεμονιού και φυσικά το εξωτικό λιμοντσέλο.


Λεμονάκι Μυρωδάτο- Συμβουλές για τη σωστή χρήση του λεμονιούΠώς μπορούμε όμως να αξιοποιήσουμε τα λεμόνια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική μας;

Τα λεμόνια είναι καλό όπως και όλα τα φρούτα και λαχανικά, να τα χρησιμοποιούμε περισσότερο στην εποχή τους. Τότε έχουν περισσότερο χυμό και πιο έντονο άρωμα.

Τα λεμόνια εισαγωγής συνήθως κερώνονται για να επιμηκυνθεί η διατήρησή τους. Είναι μια διαδικασία που απολυμαίνονται με μυκητοκτόνα και επικαλύπτονται με παραφίνη. Ίσως δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για να πάρουμε το ξύσμα τους ή να χρησιμοποιήσουμε τη φλούδα τους. Τα κερωμένα λεμόνια ξεχωρίζουν από τη γυαλιστερή τους φλούδα.

Για να είναι πιο ζουμερά, καλό θα ήταν να τα διατηρούμε έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου. Πριν τα κόψουμε μπορούμε να τα ρολάρουμε πιέζοντάς τα ελαφρά πάνω στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι.

Λέγεται επίσης ότι περισσότερος χυμός απελευθερώνεται όταν τα κόψουμε κατά μήκος στη μέση κι όχι κάθετα.

Αν δεν έχουμε ειδικό εργαλείο που βγάζει το ξύσμα του λεμονιού, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη ψιλή πλευρά του απλού τρίφτη. Κάνει τη δουλειά εξίσου εύκολα!

Η λεμονιά καλλιεργείται εύκολα στον κήπο η ακόμη και σε γλάστρα. Προσοχή όμως γιατί είναι αρκετά ευαίσθητη στο πολύ κρύο ή την έντονη ζέστη με μειωμένη υγρασία. Πάντως είναι αρκετά εύκολο να έχουμε τη δική μας λεμονιά  με το υπέροχο άρωμά της στο σπίτι.
flowmagazine.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ