2014-04-14 16:46:09
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Άναψαν τα αίματα με την απόφαση να μη γίνει η αφή της Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία αλλά στο Καλλιμάρμαρο
Αλυσιδωτές αντιδράσεις και ευρεία κινητοποίηση έχει προκαλέσει η απόφαση της ΕΟΕ και της ΔΟΕ να μη διεξαχθεί στην Ολυμπία η τελετή της Αφής της Φλόγας, αλλά σε... ειδική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο.

Στις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας θα ξεκινήσει με ενημέρωση και συζήτηση για τις εξελίξεις στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων

Μεταξύ των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, είναι η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας της κατολισθαίνουσας περιοχής της Τ.Κ Καυκανιάς, η ανακήρυξη του δημαρχου της Γερμανικής πόλης Γκροσοστχάιμ σε επίτιμο δημότη Αρχαίας Ολυμπίας, η κατανομή πιστώσεων Πολιτικής Προστασίας 2014 και άλλα σημαντικά θέματα του δήμου.


Επίσης τη Μεγάλη Τρίτη θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη την τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας και την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να ανάψει η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στις 30 Απριλίου 2014 στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εισηγητής είναι ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

Παράλληλα, την απόφαση να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, έλαβαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας.

Με την απόφασή τους αυτή, που ελήφθη ομόφωνα, θέλουν να εκφράσουν την αντίθεση αλλά και την έντονη διαμαρτυρία τους στην απόφαση για την διεξαγωγή της Τελετής Αφής της Φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της πόλης Nanjing της Κίνας, στην Αθήνα - και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες - και όχι στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Ιδεωδών, στην Αρχαία Ολυμπία.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, δεν γυρίζουν την πλάτη τους σ’ αυτή την εκδήλωση, αλλά δίνουν το δικό τους μήνυμα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και κατ’ επέκταση την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με τις «ευλογίες» της οποίας ελήφθη αυτή η απόφαση.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Έβγαλε όπλο στον ελεγκτή
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Έβγαλε όπλο στον ελεγκτή
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ