2014-04-14 16:59:04
Φωτογραφία για Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά [Photos]
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά, τα οποία προηγουμένως νόθευε και επανατυποποιούσε.

Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ρομά, έναν 19χρονο άνδρα και μία 21χρονη γυναίκα, στον Ασπρόπυργο και στον Έβρο στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, 40 κιλά ηρωΐνης που είχαν θαμμένα στην αυλή τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας Χρήστος Παρθένης οι δράστες αφού προμηθεύονταν σημαντικές ποσότητες κυρίως ηρωίνης αλλά και κοκαΐνης, τις έκρυβαν σε παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν, θάβοντας τες στις αυλές τους, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να μην επηρεάζεται η σύνθεση και η υφή των ναρκωτικών από την απόκρυψη και τη μακρά παραμονή τους κάτω από το έδαφος, χρησιμοποιούσαν ειδικές τεχνικές τυποποίησης και συσκευασίας, έτσι ώστε να αποφεύγουν τη διάβρωση και τις λοιπές επιπτώσεις από την υγρασία και άλλες γεωλογικές συνθήκες και μεταβολές.


Ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν για διάθεση των ναρκωτικών, οι συλληφθέντες, αφού έβγαζαν τα ναρκωτικά από το έδαφος τα νόθευαν, μέσω ειδικής επεξεργασίας και τα επανατυποποιούσαν, με σκοπό να τα διακινήσουν περαιτέρω στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της επικράτειας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν σε τρία παραπήγματα που χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι και στους υπαίθριους – αύλιους χώρους γύρω από αυτά, βρέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν :

· 67 κιλά περίπου ηρωίνης

· 24 γραμμάρια περίπου κοκαΐνης

· εβδομήντα φυσίγγια των 7,62 mm

· το χρηματικό ποσό των 37.205 ευρώ σε μετρητά

Πιο αναλυτικά, με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, ανεσκάφη η αυλή του πρώτου παραπήγματος, όπου εντοπίστηκαν θαμμένες ποσότητες ναρκωτικών και συγκεκριμένα 20 κιλά περίπου ηρωίνης, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευασίες. Στο ίδιο σημείο, αλλά και στην αυτοσχέδια στέγη του παραπήγματος εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης.

Επιπλέον, η εκσκαφή αποκάλυψε και ένα θαμμένο βαρέλι, μέσα στο βρέθηκαν περίπου 3 κιλά ηρωίνης σε έξι τούβλα, άλλα 20 κιλά ηρωίνης σε πλαστικές σακούλες, ενώ εντοπίστηκε θαμμένο και το χρηματικό ποσό των 36.950 ευρώ.

Στο δεύτερο παράπηγμα, πάλι με τη βοήθεια σκαπτικού χωματουργικού μηχανήματος, βρέθηκαν στην αυλή του, δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν τέσσερα αλουμινένια ταψιά μίας χρήσης, συνολικού μικτού βάρους 25 κιλών ηρωίνης περίπου σε βραχώδη μορφή.

Τέλος, στο τρίτο παράπηγμα εντοπίστηκαν κρυμμένα στην αυτοσχέδια στέγη του 70 φυσίγγια των 9 mm, καθώς και το χρηματικό ποσό των 255 ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν επιπλέον,

· τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

· δέκα επτάσυσκευές κινητών τηλεφώνων

· δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

· μία βιντεοκάμερα, καθώς και

· πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.

Εκτιμάται ότι το συνολικό όφελος που έχουν αποκομίσει οι δράστες από τις παράνομες δραστηριότητές τους ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ