2014-04-14 19:58:15
Φωτογραφία για Οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ - Ποιος Πανεπιστημιακός της Πάτρας περιλαμβάνεται στη λίστα;
Με σύνθημα «Όχι στην Ευρώπη των τραπεζών, Ναι στην Ευρώπη των Λαών» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, 15 εκ των οποίων προέκυψαν με κλήρωση κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω κατάθεσης βιογραφικών.

Μεταξύ των υποψηφίων είναι ο βουλευτής Ηρακλείου και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, ο οποίος παραιτείται στις 9 Μαΐου από τη βουλευτική του έδρα και θα το αντικαταστήσει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού στο Ηράκλειο, Κώστας Δαμαβολίτης.

Τα υπόλοιπα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι του καθηγητή Κώστα Ζουράρι, του εργατολόγου Γιώργου Ρωμανιά, του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Σγουρίδη και της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ η οποία είχε προβεί σε καταγγελίες περί «διόγκωσης του ελλείμματος» στο τέλος του 2009.

Αρχικά επελέγησαν 27 υποψήφιοι με βάση τις σπουδές, την εμπειρία και τη γεωγραφική κατανομή, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κλήρωση 15 στελεχών από αυτούς που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, οι οποίοι συνολικά ήταν 580. Πραγματοποιήθηκαν τρεις κληρώσεις, από τις οποίες βγήκαν πέντε άνδρες υποψήφιοι, πέντε γυναίκες και πέντε στελέχη του κόμματος.


Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στην εισήγησή του χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη σημερινή εκδήλωση επιλογής υποψηφίων ευρωβουλευτών και τόνισε ότι το κόμμα του αγωνίζεται για μια Ευρώπη των οραματιστών και όχι των κερδοσκόπων.

Επιτέθηκε στα άκρα, λέγοντας ότι μόνος τους στόχος είναι «η αντιπαράθεση των όπλων, η βία και το αίμα» και -σύμφωνα με τον ίδιο- «τα συντηρούν αυτοί που θέλουν να κάνουν τους διαμεσολαβητές» ενώ τάχθηκε κατά της «ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης».

Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι οι εξής:

Φωτεινή ΑθανασοπούλουΓιώτα Αποστολάτου, οδοντίατρος,Πέτρος Αρβανίτης (κατέθεσε βιογραφικό μέσω facebook, δύο μεταπτυχιακά στο London School of Economics)Γιάννης Βαλέρης, γιατρόςΆρης Βατάλης, συνδικαλιστής ΔΕΗΖωή Γεωργαντά, πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤΚώστας Γύπαρης, πρώην βουλευτής Χανίων της ΝΔΤριανταφυλλιά Διαμαντοπούλου πολιτευτής Πιερίας ΑΝ.ΕΛΛ.Αβραάμ Ζελελίδης, καθηγητής ΓεωλογίαςΓιώργος Ζησιμάτος, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου ΠειραιάΚώστας Ζουράρις, Πυρίκαυστη ΕλλάδαΓιώργος Καλεάδης, πρόεδρος Πυρίκαυστης ΕλλάδοςΔημήτρης Καμμένος, μπλόγκερ (πρόκειται περί συνωνυμίας με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ., όπως διευκρίνισε ο ίδιος)Λευτέρης Καραγιάννης, πρέσβης- διευθυντής του γραφείου του Π. ΚαμμένουΣταύρος Καρκαλέτσης, επικ. ΑΝ.ΕΛΛ. στην ΚύπροΔημήτρης Κιούσης, αυτοκινητιστήςΓ. Κόκκας, πρόεδρος Άμεσης ΔημοκρατίαςΠαύλος Κοντογιαννίδης, ηθοποιόςΓιάννης Κωνσταντόπουλος δικηγόρος πρ. βουλευτήςΝότης Μαριάς βουλευτής κοιν. εκπρ. Αν.Ελ.Νίκος Μαρκάτος πρ. πρύτανης ΕΜΠΜανταλένα Παπαδοπούλου, πρόεδρος νεολαίας ΑΝ. ΕΛΛ.Γιώργος Ρωμανιάς, εργατολόγοςΕυγενία Σαρηγιανίδη, Πυρίκαυστη ΕλλάδαΠαναγιώτης Σγουρίδης, πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ και πρ. αντιπρόεδρος της ΒουλήςΓεωργία Στεφανάκη, πολιτευτής στο ΗράκλειοΑργυρώ Χρυσάκη ,πολιτευτής στον Πειραιά.

Εκ κληρώσεως, υποψήφιες γυναίκες:

Ευτυχία ΛιάκουΒασιλική ΚαλόφτηΣταματία ΦωτιάδουΙωάννα ΔημητράτουΑντιγόνη Δημητσά, (αναπληρωματικοί, οι Αντωνία Τσούπα, Σοφία Βλάχου).

Εκ κληρώσεως υποψήφιοι άνδρες:

Δημήτρης ΓερασάκηςΝίκος ΑληφραγκήςΙσαάκ ΣπανούδηςΓιάννης ΚοσκοσάςΠάνος Δημητριάδης (αναπληρωματικοί, οι Ευάγγελος Γεροντίδης, Αθανάσιος Κούτρας).

Εκ κληρώσεως, ιδρυτικά στελέχη:

Καλλιόπη ΠαντήρηΕυάγγελος ΠαπαγεωργίουΓιάννης ΑνουσάκηςΑντώνης ΒασιλείουΔήμητρα Δονδόρου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ