2014-04-14 22:08:04
Φωτογραφία για Περιφέρεια Αττικής: 5ο Agro Quality Festival - Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 5ο AGRO QUALITY FESTIVAL –Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα στις 4, 5 και 6 Απριλίου του 2014 στο Εκθεσιακό κέντρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού (Ε.Ο.Σ.Σ). Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε με δυναμική και ουσιαστική παρουσία στο φεστιβάλ, την οποία επιμελήθηκε η Διεύθυνση Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, καθώς επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κ. Μιχαήλ Βασιλάκης.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν δεκατρείς  εκθέτες από διάφορα μέρη της Περιφέρειας Αττικής (Κύθηρα, Αίγινα, Ερυθρές, Μέγαρα, Πέραμα, Γαλάτσι, Πειραιάς, Παιανία, Γέρακας και Αθήνα) και προβλήθηκαν προϊόντα της ελιάς, κρασί, οπωροκηπευτικά βιολογικής γεωργίας, βότανα, καλλυντικά από φυσικές πρώτες ύλες, γαλακτοκομικά προϊόντα, μελισσοκομικά προϊόντα, αυγά, οστρακοειδή και αλίπαστα.


Η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο Φεστιβάλ, με το άρτια διαμορφωμένο από λειτουργικής και αισθητικής άποψης περίπτερο, έδωσε ένα ηχηρό παρόν και συγκέντρωσε πλήθος θετικών κριτικών και είχε σαν αποτέλεσμα:

•  να προωθήσει αγροτικά προϊόντα Αττικής γης, οι παραγωγοί των οποίων εξ αντικειμένου και λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις συμμετέχοντας με δικό τους αυτοτελές περίπτερο

• να αναδείξει τον πλούτο και την μοναδική ποιότητα των προϊόντων της μέσα από τις δράσεις-εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο τριήμερο Φεστιβάλ

• να αναδειχθεί ο κοινωνικός αλλά και θεσμικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής η οποία στάθηκε δίπλα στους παραγωγούς και αφενός ανέδειξε τα προϊόντα τους, αφετέρου μέσω αυτών προώθησε και παρουσίασε την διατροφική τους αξία στον καταναλωτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ