2014-04-14 22:23:25
Φωτογραφία για Αρτέμης Σώρρας: Με μία υπογραφή ο Δήμος Πατρέων μπορεί να πάρει 35 δις άτοκα!
Από την Πρωτοβουλία πολιτών της Πάτρας «Ελλήνων ευθύνη», λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση-ανοικτή συζήτηση με θέμα «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΤΟΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΥΨΟΥΣ 35 ΔΙΣ €) ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΓΩΝ»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Βέσο Μάρε στην αίθουσα του χώρου Central mare με προσκεκλημένους ομιλητές τους κ. Γιάννη Καλογερόπουλο και κ. Γιάννη Δάρα. Προλόγισαν μέλη της πρωτοβουλίας των πολιτών «ελλήνων ευθύνη» που διοργάνωσαν την εκδήλωση.

Ο κ Δάρας έκανε μια περιεκτική περιγραφή του χρονικού των δράσεων του οργανισμού EI-E.N.D και του συμπολίτη μας Αρτέμη Σώρρα, από τον Σεπτέμβριο του 2012 που έκανε ο κ. Σώρρας την κατάθεση των 600 δις $ σε ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου έως και τις 28 Ιουνίου 2013, όπου το Η’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (με την απόφαση 67650/13) πιστοποίησε την κατάθεση όπως και την απροθυμία οποιασδήποτε ενέργειας εκ μέρους των επίσημων θεσμών του ελληνικού κράτους. Παράλληλα παρότρυνε τους πολίτες να συνυπογράψουν συνειδητά σχετικό ψήφισμα που κυκλοφορεί από πρωτοβουλίες πολιτών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό ως νομικό μέσο πίεσης.


Ο κ. Καλογερόπουλος στην συνέχεια, παραθέτοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία μέσα από επίσημα έγγραφα, αποκάλυψε την δυνατότητα που έχει ο Δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου να δομήσει άτοκη χρηματοδότηση ύψους 35 δις $, επ’ ωφελεία των πολιτών και του Δήμου Πατρέων, από τους ελληνικούς καταπιστευματικούς λογαριασμούς, που φυλάσσονται στο Παγκόσμιο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης. Άμεσο αποτέλεσμα θα είναι η εξόφληση των οφειλών των δημοτών αλλά και των επιχειρήσεων προς Τράπεζες & Δημόσιο από τον ίδιο τον Δήμο. Επίσης η δραστική μείωση της ανεργίας μέσω Υλοποίησης Κοινωφελών & Ανταποδοτικών Έργων πάσης φύσεως.

Τα σχέδια έργων (49.000 τον αριθμό για όλη την Ελλάδα) είναι ήδη εκπονημένα και κατατεθειμένα στους διαχειριστές των Παγκόσμιων Ταμείων. Χρειάζεται η υπογραφή του Δημάρχου (με την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου) και οι εγγυήσεις τις οποίες προτίθεται να προσφέρει ο Αρτέμης Σώρρας.

Οι πολίτες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον την συνεχή παράθεση στοιχείων και συμμετείχαν ενεργά με καίριες ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τους ομιλητές. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ