2014-04-15 07:11:04
Φωτογραφία για Γιανουκόβιτς: Οι ΗΠΑ σπρώχνουν την Ουκρανία προς τον Εμφύλιο πόλεμο
Η Ουκρανία με το ένα πόδι πάτησε στον Εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε στις 13 Απριλίου στους δημοσιογράφους στο Ροστόβ-να-Ντονού ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

Η Ουκρανία "οδεύει στην πτώχευση ", ο λαός της χώρας "ποτέ δε θα δεχτεί μια τέτοια δικτατορία και ειδικά τη δικτατορία των εθνικιστών ", ανέφερε ο Γιανουκόβιτς.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ITAR-TASS, ο Γιανουκόβιτς ζητά από τους στρατιώτες να μην εκτελούν "εγκληματικές εντολές " νέων αρχών, να μην πυροβολούν τον ουκρανικό λαό και προειδοποίησε ότι οι νέες αρχές θα ευθύνονται ποινικά για όλα τα συμβάντα στη χώρα.

Ο Γιανουκόβιτς κάλεσε τους Ουκρανούς "να φυλάνε την ενότητα της Ουκρανίας και να προστατεύουν τη χώρα τους ".

Όπως δήλωσε ο Γιανουκόβιτς, οι ΗΠΑ άμεσα ευθύνονται για τα γεγονότα στη Ουκρανία, "φέρουν το δικό τους μέρος της ευθύνης για το ξέσπασμα του Εμφυλίου πολέμου " στη χώρα αυτή.


Το Κίεβο επισκέφτηκε ο διευθυντής της CIA των ΗΠΑ Μπρένναν, όπου συναντήθηκε με τον Αβάκοφ (που εκτελεί καθήκοντα Υπουργού Εσωτερικών) και τον Τουρτσίνοφ (που εκτελεί καθήκοντα Προέδρου).

Οι ΗΠΑ στην ουσία επικύρωσαν τη χρήση των όπλων και προκάλεσαν την αιματοχυσία στην Ουκρανία, θεωρεί ο Βίκτωρ Γιανουκόβιτς.

Στη CIA δεν αρνήθηκαν ότι ο διευθυντής της CIA επισκέφτηκε κρυφά το Κίεβο

Στη CIA των ΗΠΑ διέψευσαν τις πληροφορίες για την επίδραση του διευθυντή της Υπηρεσίας Τζων Μπρένναν στην απόφαση των νέων ουκρανικών αρχών να διεξαχθεί η επιχείρηση με χρήση βίας στα ανατολικά της χώρας.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Τοντ Άμπιτς την Κυριακή στην εφημερίδα Los Angeles Times,μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS.

Η εφημερίδα ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι ο Άμπιτς αρνήθηκε να σχολιάσει το ίδιο το ταξίδι του Μπρένναν στην Ουκρανία και άφησε χωρίς απάντηση της ερώτηση, αν πράγματι έγινε ή όχι.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτως Γιανουκόβιτς δήλωσε ότι η απόφαση για την επιχείρηση με χρήση βίας λήφθηκε από τις αρχές του Κιέβου μετά τη συνάντηση του διευθυντή της CIA Τζων Μπρένναν με τους κκ. Τουρτσίνοφ, Αβάκοφ, Ναλιβάιτσενκο και άλλους εκπροσώπους των νέων αρχών της Ουκρανίας.

"Ο Μπρένναν στην ουσία επικύρωσε τη χρήση των όπλων και προκάλεσε την αιματοχυσία στην Ουκρανία ", δήλωσε ο Γιανουκόβιτς.

Σύμφωνα με τα λόγια του, οι ΗΠΑ άμεσα ευθύνονται για τα γεγονότα στην Ουκρανία, "φέρουν τη δική τους ευθύνη για το ξέσπασμα του Εμφυλίου πολέμου " σ’αυτή τη χώρα.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ