2014-04-16 15:56:16
Φωτογραφία για ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ : ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!
Την πίστη του πως ο Ολυμπιακός θα διορθώσει τα λάθη του και θα εμφανιστεί καλύτερος και πιο ανταγωνιστικός στον δεύτερο προημιτελικό με την Ρεάλ, εξέφρασε στο "sport-fm.gr" o Ιωάννης Παπαπέτρου.

Συμμετείχε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε προημιτελικό Ευρωλίγκας και μάλιστα σε μία από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης. Η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν άφησε και πολλά περιθώρια στον Ολυμπιακό για «break» με το… καλημέρα της σειράς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου, εξήγησε τους λόγους που οι ερυθρόλευκοι έμειναν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο μακριά από τη διεκδίκηση της νίκης.

Παράλληλα, ο 20χρονος φόργουορντ, έδωσε σύνθημα για άμεση βελτίωση στην άμυνα και γενικότερα στον τρόπο αντιμετώπισης των Μαδριλένων, ούτως ώστε ο πρωταθλητής Ευρώπης να μπορέσει να πάρει αυτό που θέλει στο αυριανό παιχνίδι.

Αναλυτικά ο Παπαπέτρου είπε:

-Ιωάννη τι έφταιξε και ήσασταν αυτοί που έπρεπε μόλις για ένα δεκάλεπτο;


«Όταν παίζεις με μία τόσο μεγάλη ομάδα, είναι πολύ σημαντικό να είσαι σταθερός και να έχεις απόδοση τέτοια που αρμόζει στις συνθήκες του παιχνιδιού. Βρεθήκαμε να χάνουμε 17 πόντους, γυρίσαμε το παιχνίδι και το πήγαμε στην ισοπαλία, αλλά ήταν κομβικό το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου. Δεχθήκαμε σε ένα λεπτό επτά πόντους και τους δώσαμε ψυχολογική ώθηση. Αν ξεκινήσουν να βάζουν «τρελά» σουτ, είναι πολύ δύσκολο να επανέλθεις»

-Τι πρέπει να αλλάξει μέχρι αύριο;

«Πρέπει να μπούμε πιο συγκεντρωμένοι στο τι κάνει ο κάθε παίκτης με τη βοήθεια του scouting. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι, τη μία μάχη, αλλά δεν χάσαμε τον πόλεμο. Πρέπει να πάμε να δούμε τα λάθη μας, να ξεκουραστούμε και να παρουσιαστούμε πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι».

-Η τριάδα Ρούντι, Γιούλ και Ροντρίγκεθ σας έκανε μεγάλη «ζημιά» «Είναι πολύ ταλαντούχοι παίκτες και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βρουν ρυθμό στα επόμενα παιχνίδια. Νομίζω πως από εκεί ξεκινάει όλη η δημιουργία και το σκοράρισμα της Ρεάλ. Αν μπορέσουμε να τους περιορίσουμε, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός».

-Θεωρείς πως το πρόβλημα είναι περισσότερο στην άμυνά σας;

«Κυρίως το ζητούμενο είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι στην άμυνα. Δεχθήκαμε 90 πόντους και δεν πιστεύω πως αυτό αντιπροσωπεύει ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια πως μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα. Αν παίξουμε καλύτερη άμυνα, θα βρούμε και ρυθμό στην επίθεση, ούτως ώστε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί».

-Πως έζησες την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά και των προημιτελικών της Ευρωλίγκας γενικότερα;

«Η ατμόσφαιρα και το γήπεδο ήταν πολύ όμορφα. Με ξένισε το γεγονός ότι οι οπαδοί της Ρεάλ διαμαρτύρονται σε κάθε φάση. Είναι μία πολύ δυνατή έδρα και καταλάβαμε πολύ καλά πως και εγώ και όλοι οι συμπαίκτες μου, θα πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω, να υπερβάλουμε εαυτό για να νικήσουμε».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ