2014-04-16 19:12:52
Φωτογραφία για ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΤΧΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΜΚ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ενέκρινε την Τετάρτη τη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου έως 2,5 δισ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος με άμεση γνώση του θέματος. Η έγκριση του Ταμείου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έναρξη της όλης διαδικασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται δε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας, το οποίο θα αποφασίσει και τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

Η μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα, που πρέπει να καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες 2,18 δισ. ευρώ βάσει των stress tests της ΤτΕ, έχει ήδη προσλάβει την Goldman Sachs και την Morgan Stanley ως διεθνείς συντονιστές της αύξησης.

Κύκλοι της Εθνικής Τράπεζας εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος, εκτιμώντας ότι με τις σημερινές αποφάσεις που θα λάβει το Δ.Σ. θα δρομολογηθεί η απαιτούμενη κεφαλαιακή ένεση. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον για την αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας είναι ισχυρό, προεξοφλώντας την επιτυχή ολοκλήρωση της έκδοσης.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ