2014-04-17 00:52:05
Φωτογραφία για Νέο δίκτυο ύδρευσης για το νησί της Σκιάθου
Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτά η πόλη της Σκιάθου καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενέταξε με σημερνή του απόφαση το έργο, προϋπολογισμού 2.436.000 ευρώ, στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Το έργο αυτό υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Σχεδίων Ανάπτυξης των Νήσων (ΟΣΑΝ) Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου και Παλαιό Τρίκερι. και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με ποσοστό 85%.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Το νερό είναι πηγή ζωής. Με το έργο αυτό, προϋπολογισμού 2,4 εκατ. ευρώ, δίνουμε λύση στο ζήτημα της ύδρευσης της Σκιάθου για τα επόμενα 40 χρόνια, αντικαθιστώντας το πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης».

Ειδικότερα το έργο αφορά στην αντικατάσταση του απαρχαιωμένου, πεπαλαιωμένου, ακατάλληλου και ανεπαρκούς πλέον εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Σκιάθου. Περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης αφενός μεν των υφιστάμενων αγωγών αμιάντου και σιδηροσωλήνων με αγωγούς πολυαιθυλενίου και αφετέρου η τοποθέτηση νέου κεντρικού αγωγού ο οποίος θα υδροδοτήσει την πόλη της Σκιάθου από τις υφιστάμενες υδατοδεξαμενές.
magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ