2014-04-17 10:09:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Οι διαδρομές χρήματος από τη Focus σε κόμματα
Ποσό της τάξης των €2 εκατομμυρίων κατέληξε στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, από την... εταιρεία FOCUS MARITIME CORPORATION του Μιχάλη Ζολώτα, φίλου και συνεργάτη του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Marfin-Laiki Ανδρέα Βγενόπουλου.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πολίτη», το ΑΚΕΛ φαίνεται να πήρε τη μερίδα του λέοντος με συνολικό ποσό €1,5 εκατ. το οποίο έφθασε εμμέσως στο κόμμα, ενώ ποσό €500 χιλ. κατέληξε στα ταμεία του κυβερνώντος κόμματος. Οι συναλλαγές αυτές έλαβαν χώρα την περίοδο 2007-2008.

Το €1,5 εκατ. που διοχετεύτηκε προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε στα ταμεία με δόσεις. Η πρώτη δόση ύψους €1 εκατ. καταβλήθηκε σε λογαριασμό που διατηρούσε στη Λευκωσία μία off shore εταιρεία με το όνομα ABENDALE MANAGEMENT CORPORATION και το υπόλοιπο μισό περίπου εκατομμύριο στο λογιστικό/ελεγκτικό γραφείο Kyprianides, Nicolaou & Partners.


Ο ΔΗΣΥ έλαβε απ’ ευθείας το ποσό του €0,5 εκατ. σε δέκα εμβάσματα των 50 χιλιάδων.

ΔΑΜΙΑΝΟΥ: ΤΟ ΑΚΕΛ ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ

Από το κρατικό ραδιόφωνο κλήθηκε το πρωί να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του "Π" ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, ο οποίος αφού διευκρίνισε ότι δεν διάβασε το δημοσίευμα, είπε ότι δεν υπήρξε τέτοια χρηματοδότηση προς το ΑΚΕΛ. Σημείωσε ότι αν χρειαστεί, το κόμμα θα επανέλθει επί του θέματος.

Επεσήμανε ότι στην Επ. Θεσμών όταν προέκυψε το θέμα, αυτό που λέχθηκε ήταν ότι εξετάζεται από την ΜΟΚΑΣ και τη Νομική Υπηρεσία.

ΜΑΠΠΟΥΡΙΔΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΟΥΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Στο Τρίτο του ΡΙΚ μίλησε και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ρίκκος Μαππουρίδης, οποίος ανέφερε ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα κρίνει επί δικαίων και αδίκων. Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να γνωρίζει για το θέμα καθώς τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα έγιναν πριν την εκλογή του, ωστόσο επεσήμανε ότι αν κάτι τέτοιο έχει όντως γίνει, θα πρέπει να δοθούν όχι μόνο εξηγήσεις, αλλά και να προχωρήσουν οι δέουσες ενέργειες.

Ερωτηθείς για το ότι η νομοθεσία δεν το συμπεριλαμβάνει ως ποινικό αδίκημα, ο κ. Μαππουρίδης ανέφερε ότι ακόμα και το μικρό πρόστιμο προς ένα κόμμα για ένα τέτοιο θέμα, έχει την πολιτική του σημασία.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ