2014-04-17 11:28:04
Φωτογραφία για Η σημερινή μέρα είναι η μεγαλύτερη για τις εκλογές στην Ινδία
Η μεγαλύτερη μέρα για τις εκλογές- μαμούθ διάρκειας πέντε εβδομάδων που διεξάγονται στην Ινδία είναι η σημερινή καθώς... στις κάλπες προσέρχεται σχεδόν το ένα τέταρτο των 815 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.

Ο πρωθυπουργικός υποψήφιος Narendra Modi, από το κόμμα Bharatiya Janata Party (BJP), έχει απευθυνθεί στους ψηφοφόρους υποσχόμενος να βγάλει την Ινδία από τη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη της τελευταίας δεκαετίας και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τη νεολαία, όπως σημειώνει το Reuters.

Στην τελευταία δημοσκόπηση το BJP και οι σύμμαχοί του φαίνεται να κερδίζουν την πλειοψηφία στην κάτω Βουλή των 543 εδρών.

Η σημερινή ψηφοφορία διεξάγεται σε 12 κρατίδια, από περιοχές κοντά στα Ιμαλάια, όπου το εκλογικό υλικό μεταφέρθηκε από… αέρος στα απομακρυσμένα εκλογικά τμήματα, μέχρι το κρατίδιο Karnataka στο νότο, με πρωτεύουσα το εμπορικό κέντρο Μπανγκαλόρ.

Οι εκλογές άρχισαν στις 7 Απριλίου και ολοκληρώνονται στις 12 Μαΐου, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 16 του μήνα.

Το κόμμα του Κονγκρέσου αναμένεται να υποστεί τη χειρότερη ήττα στην ιστορία του. Το κόμμα έχει κυβερνήσει την Ινδία στα 50 από τα 67 χρόνια της ανεξαρτησίας της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ