2014-04-17 12:02:04
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Τον Μάιο ο νέος τρόπος αποκομιδής στην παλιά πόλη
Την Πρωτομαγιά αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εφαρμοστεί ο νέος τρόπος αποκομιδής των απορριμμάτων στην παλιά πόλη. Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Συριανόγλου ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για το νέο μέτρο, σημειώνοντας ότι ο δήμος Ρεθύμνου θα διανείμει στους κατοίκους τους κάδους πράσινου και μπλε χρώματος, προκειμένου να ξεκινήσει η εφαρμογή.

Η αποκομιδή θα γίνεται ξεχωριστά για τα σύμμεικτα και τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα.

Στις κατοικίες που βρίσκονται εκτός «κόκκινης ζώνης», η αποκομιδή των σύμμεικτων απορριμμάτων, που θα τοποθετούνται στον πράσινο κάδο, θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Οι κάτοικοι θα είναι υποχρεωμένοι να βγάζουν τον κάδο τους έξω από το σπίτι τους από τις 3 ώς τις 5 το μεσημέρι και η αποκομιδή θα γίνεται από τις 5 ώς τις 7 το απόγευμα.

Για τις κατοικίες που βρίσκονται εντός «κόκκινης ζώνης», δηλαδή στις οδούς Αρκαδίου, Αντιστάσεως, Πετυχάκη και όλες τις περιοχές που δραστηριοποιούνται καταστήματα εστίασης και αναψυχής καθώς και τουριστικά καταστήματα, όπου υπάρχει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων, ισχύουν οι ίδιες ημέρες, όμως υπάρχει τροποποίηση του ωραρίου
. Οι κάτοικοι θα βγάζουν τους πράσινους κάδους από τις 5 ώς τις 8 το πρωί και η αποκομιδή θα γίνεται 8 με 9 το πρωί, πριν αρχίσει η κίνηση στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά στην ανακύκλωση, που θα γίνεται στους μπλε κάδους, θα ισχύουν οι ίδιες ώρες με τη διαφορά ότι θα βγαίνει ο μπλε κάδος.

Για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής, προβλέπεται η έξοδος των κάδων (που υποχρεούνται να προμηθευτούν οι ίδιοι οι καταστηματάρχες) έξω από τις επιχειρήσεις από αργά το βράδυ ώς τις 5 το πρωί. Η αποκομιδή θα γίνεται από τις 5 τα ξημερώματα ώς τις 8 το πρωί, ενώ η δεύτερη αποκομιδή θα γίνει από τις 3 το μεσημέρι ώς τις 6 το απόγευμα.

Για την ανακύκλωση των εμπορικών καταστημάτων, καλούνται οι επιχειρηματίες να τοποθετούν τα απορρίμματα (χαρτόκουτες κ.λπ.) κατά το κλείσιμο στις 2 μ.μ. – 2.30 μ.μ. έξω από τα μαγαζιά για να γίνεται η αποκομιδή από τις 3 ως τις 4.30 το μεσημέρι.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για 7.000 ρε Γιάννη;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Για 7.000 ρε Γιάννη;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ