2014-04-17 13:16:56
Φωτογραφία για Πούτιν: Ανοησίες, δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία
«Eγκληματική η επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε βέβαιος πως στις συνομιλίες στη Γενεύη θα βρεθεί «συναντίληψη» με την πλευρά του Κιέβου (REUTERS)

Μόσχα 

Ως «ανοησίες» απέρριψε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τις κατηγορίες πως οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πίσω από την αποσχιστικού χαρακτήρα ένταση στην ανατολική Ουκρανία, καλώντας ξανά το Κίεβο να «συνομιλήσει με τη ρωσόφωνη κοινότητα στις ανατολικές περιφέρειες». Χαρακτηρίζοντας εγκληματική την επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της χώρας, δήλωσε βέβαιος πως στις συνομιλίες στη Γενεύη θα βρεθεί «συναντίληψη» με την πλευρά του Κιέβου.Ο ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε ζωντανά στη ρωσική τηλεόραση το μεσημέρι της Πέμπτης, λίγο πριν ξεκινήσει η τετραμερής συνάντηση στη Γενεύη, και συνόψισε ουσιαστικά τη θέση της Μόσχας για την αναζωπυρωθείσα ουκρανική κρίση.


Επαναλάμβάνοντας πως η Ρωσία δεν εμπλέκεται στα τεκταινόμενα, επέρριψε ξανά στην ουκρανική ηγεσία την ευθύνη των επεισοδίων, λέγοντας πως οφείλεται στην στάση της απέναντι στους πολίτες των ανατολικών επαρχιών.

Κάλεσε ξανά το Κίεβο να προχωρήσει σε συνταγματική αναθεώρηση που θα δίνει περισσότερες εξουσίες στις περιφέρειες, σε διαδικασία που θα γίνει μετά από «διαβούλευση» με τους κατοίκους στα ανατολικά.

«Δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία, αυτά είναι ανοησίες» είπε, υποστηρίζοντας πως «είναι όλοι ουκρανοί πολίτες που εξοπλίστηκαν μόνοι τους». Η λύση στη σύγκρουση, είπε, «θα επιτευχθεί μόνο με το διάλογο», χαρακτηρίζοντας «εγκληματική» την στρατιωτική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όσον αφορά την προσάρτηση της Κριμαίας, αρνήθηκε πως ήταν σχεδιασμένη από καιρό και είπε πως η ρωσική κυβέρνηση «διαχειρίστηκε επαγγελματικά» τις εξελίξεις στη χερσόνησο.
ΒΗΜΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ