2014-04-17 14:41:05
Φωτογραφία για Ένας μαϊμού ασφαλιστής καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκισης
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επιδίκασε τελικά αγγλικό δικαστήριο σε "μαϊμού" ασφαλιστή. Ο λόγος για τον 33χρονο Atique Khan, ο οποίος... πουλούσε άκυρες ασφάλειες αυτοκινήτου προσεγγίζοντας οδηγούς σε εστιατόρια, ίντερνετ καφέ ή απλώς στον δρόμο, στην πόλη του Μπράντφορντ, όπου και κατοικούσε.

Εμφανιζόμενος ως μεσίτης ασφαλίσεων αυτοκινήτου, το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2011 έπεισε σχεδόν 50 οδηγούς πως θα τους εξασφάλιζε χαμηλότερα ασφάλιστρα, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο να τους αποσπάσει χιλιάδες λίρες.

Ο Α. Κhan πουλούσε πραγματικά συμβόλαια της 1st Central Insurance, αλλά έδινε ψευδή προσωπικά στοιχεία και έγγραφα (για το bonus-malus) προκειμένου να εξασφαλίσει φτηνότερα ασφάλιστρα. Στη συνέχεια πουλούσε τα συμβόλαια ακριβότερα στους οδηγούς, ζητώντας επιπλέον και τέλη διεκπεραίωσης! Η ασφάλιση βέβαια ήταν αυτόματα άκυρη, λόγω των ψευδών στοιχείων που είχαν προσκομιστεί.


Η απάτη αποκαλύφθηκε τον Ιανουάριο του 2012, όταν η 1st Central διαπίστωσε ότι όλα τα εν λόγωσυμβόλαια είχαν την ίδια διεύθυνση e-mail και αποτάθηκε στο αρμόδιο Insurance Fraud Enforcement Department (IFED) της αστυνομίας του Λονδίνου.

Η αστυνομία, με τη σειρά της, ανακάλυψε ότι κάποια από τα συμβόλαια είχαν εξοφληθεί μέσω τραπεζικών καρτών που ανήκαν στον Khan και τελικά τον συνέλαβε στο σπίτι του, τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

Στη δίκη του, που ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο και τελείωσε στις 10 Απριλίου, ο A. Khan παραδέχτηκε την ενοχή του. Ο αστυνομικός Mark Forster, επικεφαλής των ερευνών, δήλωσε χαρακτηριστικά: «(Ο Khan) άφησε τα ανυποψίαστα θύματά του έξω στον δρόμο χωρίς ασφάλεια, εκθέτοντάς του ίδιους και άλλους οδηγούς σε κίνδυνο και οικονομικές απώλειες».
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ