2014-04-18 16:59:51
Φωτογραφία για ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗΣ : ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΡΗΝΗΣΑΜΕ ΘΥΜΑΤΑ
Αηδιασμένος με όσα έγιναν στο παιχνίδι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα την περασμένη Τετάρτη, εμφανίστηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, Ηλίας Πουρσανίδης.

Μιλώντας στον «Γαύρο» δήλωσε ανακουφισμένος για το γεγονός ότι δεν θρηνήσαμε θύματα από τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και επεσήμανε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να «πεθαίνει».

Ακόμα, χαρακτήρισε ότι αυτά τα γεγονότα μικραίνουν τον ΠΑΟΚ και πώς είναι ντροπή να συμβαίνουν τέτοια πράγματα εν έτη 2014. Τέλος, για όσους επικροτούν όλα αυτά τα αίσχη, η παλιά δόξα του Θρύλου, ανέφερε ότι απ’ αυτό και μόνο μπορεί να καταλάβει κανείς το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και πως κάποιοι λειτουργούν με τη λογική οφθαλμός αντί οφθαλμού ΕΡΩΤΗΣΗ: Από πού να ξεκινήσω. Ενα σχόλιο καταρχήν θα ήθελα για τα έκτροπα που είδαμε στην Τούμπα…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο λαός λέει μία φράση: ο σκοπός αγιάζει τα μέσα
. Αλλά, μιλάμε για ποδόσφαιρο και αυτό που έγινε στην Τούμπα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ, είναι ντροπή και μόνο ντροπή. Δεν χωράνε λόγια. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πεθαίνει ακόμα περισσότερο με τέτοιου είδους γεγονότα. Αν είναι δυνατόν να γίνονται εν έτη 2014 τέτοια πράγματα. Μόνο ποδοσφαιρικός αγώνας δεν ήταν αυτός. Ο,τι άλλο θέλετε ήταν, εκτός από αγώνας ποδοσφαίρου.

Ε: Θεωρείται ότι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε στην Τούμπα ήταν προσχεδιασμένο; Γιατί εκ πρώτης όψεως, έτσι φαίνεται…

Α: Κοιτάξτε να δείτε. Το ότι ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια παίρνει τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα γιατί όντως είναι η καλύτερη ομάδα και ο ΠΑΟΚ και όχι μόνο ο ΠΑΟΚ αλλά και όλοι οι αντίπαλοί του θέλουν να τον κερδίσου, είναι θεμιτό. Αλλά, στα πλαίσια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Αυτό που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στην Τούμπα δεν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας, αλλά κλίμα τρομοκρατίας. Είναι ντροπή όλο αυτό που έγινε. Και θα έλεγα το ίδιο αν γινόταν κάτι τέτοιο στο Καραϊσκάκη. Δεν ξέρω αν όλο αυτό ήταν προσχεδιασμένο και δε με ενδιαφέρει, το θέμα είναι ότι έγινε. Αυτό και μόνο μου αρκεί.

Ε: Ο ΠΑΟΚ πάντως, ήθελε το παιχνίδι να πάει σε αυτή τη μορφή που πήρε εντέλει το ματς και τα κατάφερε. Διότι μόνο με τέτοιου είδους έκτροπα θα αποσυντόνιζαν τον Ολυμπιακό…

Α: Και τώρα δηλαδή που προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ τι έγινε; Θα αλλάξει κάτι; Στον ΠΑΟΚ δηλαδή ήθελαν περισσότερο την πρόκριση ή να κερδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο τον Ολυμπιακό; Φαίνεται ότι δεν τους ένοιαζε η τιμωρία της έδρας. Ηθελαν να πάρουν με κάθε τρόπο την πρόκριση. Και τα κατάφεραν. Ακόμα και με αυτή την τροπή που πήρε το παιχνίδι.

Ε: Τα ξένα ΜΜΕ χθες ασχολήθηκαν με το θέμα και το ελληνικό ποδόσφαιρο που έπιασε πάτο για ακόμα μία φορά. Ακόμα και στη Χιλή έφτασαν τα έκτροπα της Τούμπας Α: Αυτό είναι που θλίβει και εμάς τους βετεράνους πλέον ποδοσφαιριστές. Γιατί θέλουμε το καλό το ελληνικού ποδοσφαίρου και καλό δεν βλέπουμε. Με τέτοια πράγματα όπως έγιναν προχθές στην Τούμπα, μόνο να χειροτερεύει παρά να καλυτερεύει μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πραγματικά κρίμα. Για μένα και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ είναι δύο μεγάλ σωματεία. Αυτά τα πράγματα που συνέβησαν, για μένα προσωπικά μικραίνουν τον ΠΑΟΚ σαν ομάδα. Αυτή είναι η άποψη ενός απλού παρατηρητή. Ενός ανθρώπου που αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ξεχάστε ποιος είμαι και αν έχω παίξει ποδόσφαιρο. Τέτοια πράγματα μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω και δεν θέλουμε να τα ξανά δούμε ποτέ ξανά στα ελληνικά γήπεδα.

Ε: Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι κάποιοι επικροτούν όλα όσα έγιναν στην Τούμπα και καμαρώνουν για όλα αυτά;

Α: Αυτό είναι το επίπεδό μας και το ποδόσφαιρό μας. Δυστυχώς. Και δύσκολα μπορεί να αλλάξει. Αν δεν αλλάξουμε μυαλά δεν θα πάμε ποτέ μπροστά. Δυστυχώς κάποιοι το βλέπουν ως οφθαλμός αντί οφθαλμού και κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα. Εμένα αυτό με απασχολεί. Που δεν θρηνήσαμε θύματα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι για το ποδόσφαιρό μας. Αν αυτές τις ημέρες κάποιοι νιώθουν χαρούμενοι που προκρίθηκαν στον τελικό και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο, τότε μπορεί κάποιος να καταλάβει για το επίπεδο του πρωταθλήματός μας και όχι μόνο. Μπορεί κάποιοι να αναφέρουν τη Ριζούπολη ως γεγονός. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει ο άλλος να εκδικηθεί και να κάνει τα χειρότερα. Δυστυχώς, αυτά μας έφαγαν στην Ελλάδα. Και τι έγινε που ο ΠΑΟΚ πήγε στον τελικό και ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε;

Ε: Κλείνοντας, αφού ολοκληρώθηκε η χρονιά για τον Ολυμπιακό, θέλω να μου πείτε εάν εσείς την θεωρείται πετυχημένη ή όχι.

Α: Η φετινή χρονιά για τον Ολυμπιακό, είχε και πάνω είχε και κάτω. Πάντα στο ποδόσφαιρο μένει η τελευταία εικόνα. Εγώ θεωρώ χωρίς να θέλω να χαρακτηρίσω εάν είναι επιτυχημένη ή όχι η φετινή χρονιά, ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Είχε χρυσή ευκαιρία, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Γενικά πάντως, εάν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μέτριες εμφανίσεις. Εκανε μία κοιλιά προς το τέλος και χάλασε την καλή του εικόνα. Ετσι, ήρθε και λίγο η γκρίνια από τον κόσμο και λίγο χάθηκε η ισορροπία. Είναι μία χρονιά που η ομάδα πήγε καλά στην Ευρώπη, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και αποκλείστηκε έτσι όπως αποκλείστηκε από το κύπελλο. Πάντως, χωρίς να ξέρω το λέω, θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό δεν πρέπει να είναι και 100% χαρούμενοι. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα η λύση για το τι έφτιαξε τελευταία και η ομάδα να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή τη νέα χρονιά.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ