2014-04-19 05:36:05
Φωτογραφία για «Δεν φοβάμαι τις προκλήσεις»
Η Σοφία Κουρτίδου μίλησε στο «Down Town» για το «Y.F.S.F», τις μιμήσεις και τους χαρακτήρες που κλήθηκε να υποδυθεί, τα παιδικά της χρόνια τα πειράγματα που δεχόταν στο σχολείο εξαιτίας των μαλλιών της και τον έρωτα στη ζωή της.

Ποιον παίκτη θεωρείς φαβορί, για τη νίκη στο «Your Face Sounds Familiar»;

Ειλικρινά σου μιλάω, δεν το σκέφτομαι ανταγωνιστικά, ούτε θεωρώ ότι υπάρχουν φαβορί, γιατί ο καθένας μας έχει πολλά και διαφορετικά ταλέντα που δεν συγκρίνονται. Είναι ένα παιχνίδι που, εκτός του φιλανθρωπικού του χαρακτήρα, δεν έχει αποχώρηση. Οπότε, δεν σε βάζει στη διαδικασία του να σκεφτείς «αχ, να είμαι καλός για να μη φύγω!». Όχι. Θες να είσαι καλός για να το χαρείς και να περάσεις καλά.

Από παιδί είχες αυτή την αφάνα;

Ναι, έτσι ήμουν! Μάλιστα, όταν ήμουν στο σχολείο, ήταν ακόμη πιο σγουρό και φουντωτό. Όπως καταλαβαίνεις, ήταν το αντικείμενο σχολιασμού όλων των συμμαθητών μου.


Ποτέ δεν μπήκες στη διαδικασία να τα αλλάξεις;

Όχι, ποτέ, έχω έρωτα με τα μαλλιά μου. Πέρασα μία περίοδο που τα ίσιωνα, αλλά πάντα ένιωθα πολύ ευτυχής που έχω αυτά τα μαλλιά. Το μόνο μου αντικειμενικό πρόβλημα ήταν στο κολυμβητήριο, όταν έπρεπε να στριμώξω όλο αυτό το μαλλί μέσα σε ένα σκουφάκι. Εντάξει, στην κυριολεξία ήμουν σαν ένα στρουμφάκι. Ήμουν ίδια!

Αν σου ζητούσε ο σύντροφός σου να τα κόψεις ή να τα αλλάξεις, θα το έκανες;

Όχι, για κανέναν δεν θα έκανα κάτι τέτοιο!

Τόση επιμονή πια;

Ναι, αλλά εδώ δεν επιμένω τόσο για το μαλλί, όσο για το γεγονός ότι ο κάθε άνθρωπος είναι όμορφος μέσα από τη διαφορετικότητά του. Ακόμη κι ένας σύντροφος να μου το ζητούσε δεν θα το έκανα, γιατί θα ήθελα να σεβαστεί αυτή την επιλογή μου. Ο όποιος τρίτος που μου ζητούσε μία τέτοια αλλαγή, κάτι που να αφορά την εμφάνιση μου, δεν θα το έκανα. Δεν μου αρέσουν τα καλούπια ούτε τα πρότυπα. Τι πάει να πει ότι, επειδή στο ζητάει ο άλλος, πρέπει να το κάνεις; Τι σημαίνει αυτό; Εγώ, ας πούμε, έχω πολύ λευκό δέρμα. Δεν μαυρίζω εύκολα. Κι όμως, το καλοκαίρι, όλοι νοιάζονται για το ποιος είναι πιο μαυρισμένος. Δεν θα κάτσω να μαυρίσω, λοιπόν, επειδή αυτό είναι στη μόδα ή να αλλάξω τα μαλλιά μου επειδή υπάρχουν πια άλλες τάσεις στην εποχή μας. Σημασία έχει να νιώθω εγώ όμορφα κι εγώ νιώθω πολύ καλά με το συγκεκριμένο μαλλί.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι συντηρείς αυτό το look για να ξεχωρίσεις τηλεοπτικά. Αυτό κάνεις;

Μα πάντα έτσι ήμουν, ποτέ δεν τα άλλαξα. Αλλά παραδέχομαι ότι η εμφάνισή μου, δεν είναι μέσα στα πρότυπα τα οποία προβάλλονται από την τηλεόραση. Είναι κάτι διαφορετικό. Και η διαφορετικότητα ξεχωρίζει καμιά φορά, αλλά δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αυτήν τόσο, όσο στο περιεχόμενο ενός ανθρώπου.

Κάνεις θυσίες για έναν έρωτα;

Όλοι κάνουμε. Όταν αγαπάς τον άλλον τότε κάνεις, αλίμονο! Αυτό είναι ο έρωτας: να λειτουργείς σαν ένα με τον άλλον και να προσπαθείς να παραμένετε ενωμένοι. Να σκέφτεται ο ένας τον άλλον και να τον υπολογίζει. Να κινείται και να δρα σαν ομάδα και όχι ως μονάδα. Αλλά τον έρωτα και την αγάπη -για να επανέλθω στο θέμα των μαλλιών και στο κατά πόσο θα τα άλλαζα για έναν σύντροφο αν μου το ζητούσε- δεν τα αναδεικνύεις με το αν έχεις πέντε, εκατό ή, στην περίπτωσή μου, ένα εκατομμύριο τρίχες (γελάει)!

Είσαι μόνη σου αυτή την περίοδο;

Κοίτα, δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου και θεωρώ λάθος όταν γίνεται κάτι τέτοιο, γιατί δεν είναι σωστό για τον άνθρωπο με τον οποίο είσαι μαζί. Είναι σαν να εκθέτεις ένα κομμάτι σου και αυτό δεν μου αρέσει να το κάνω. Δεν μου αρέσει να μοιράζομαι με άλλους τις όμορφες στιγμές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ