2014-04-20 03:35:04
Φωτογραφία για Στο στόχαστρο της Εφορίας όσοι έχουν λεφτά στο «στρώμα»
Καταιγίδα ελέγχων και προστίμων σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες εξαπολύει το ΣΔΟΕ.

Με συνοπτικές διαδικασίες τους ζητά να αποδείξουν πού βρήκαν τα λεφτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και παράλληλα ξεκινά ελέγχους μέχρι και 20 χρόνια πίσω για να επιβάλλει πρόσθετους φόρους.

Όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» από την 1η Απριλίου έχουν αρχίσει να καταφτάνουν ειδοποιητήρια στους πρώτους 150 ελεγχόμενους, ενώ θα ακολουθήσουν άλλοι περίπου 1.500 φορολογούμενοι.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ενώ έχουν περάσει από τα χέρια τους μεγάλα χρηματικά ποσά, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, δήλωναν εισοδήματα πείνας.Υπάρχουν περιπτώσεις όπου ελεγχόμενοι ισχυρίζονται ότι τα λεφτά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους ήταν αποταμιεύσεις παλαιότερων ετών.Το ΣΔΟΕ τους δίνει διωρία 10 ημερών να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους, με συνέπεια να μην μπορούν να βρουν στοιχεία από το 2000 για να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους. Ο έλεγχος καταλήγει σε επιβολή προστίμων ή και σε ποινικές διώξεις σε περιπτώσεις αδικαιολόγητης περιουσίας άνω των 175.000 ευρώ.


Το ΣΔΟΕ στηρίχτηκε στα στοιχεία που έστελναν οι τράπεζες για καταθέσεις και δάνεια, από τα οποία επελέγησαν περιπτώσεις οι οποίοι το 2012 είχαν υπόλοιπο τουλάχιστον από 150.000 ευρώ έως και αρκετά εκατομμύρια. Εκτός από τις καταθέσεις αναζητήθηκαν και αυτοί που πλήρωναν ανελλιπώς τις δόσεις τους για μεγάλα δάνεια που είχαν πάρει στο παρελθόν.

Άνθρωποι που έκρυβαν τις αποταμιεύσεις τους κάτω από το στρώμα, υπό το φόβο μην τις χάσουν, θα πρέπει να αποδείξουν πού είχαν πριν τα χρήματά τους για μία αγορά ή την επανακατάθεση κεφαλαίων στην τράπεζα, τα οποία διέθεταν και πριν αλλά τώρα θεωρούνται «αδικαιολόγητος πλουτισμός». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ