2014-04-20 09:16:12
Φωτογραφία για ΕΚΑΒ Πάτρας: Θα κινδυνεύσουν ζωές
Αδυναμία να καλύψει τα κενά που δημιούργησε στα νοσοκομεία η διαθεσιμότητα των οδηγών δηλώνει το Σωματείο Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας. Οπως επισημαίνει η διοίκηση του Σωματείου, οι διασώστες δεν μπορούν να αφήσουν τους ασθενείς και τα επείγοντα περιστατικά και να μεταφέρουν τα έγγραφα, τον ιματισμό και το φαγητό στα νοσοκομεία.

«Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» εκτιμά ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, τονίζοντας ότι ήδη το ΕΚΑΒ της περιφέρειάς μας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο θα έπρεπε πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των νοσοκομείων, να έχουν αντιμετωπιστεί.

«Το ΕΚΑΒ της 3ης Περιφέρειας, είναι αποδυναμωμένο. Διαθέτει απαρχαιωμένο στόλο ασθενοφόρων και ανισομερή κατανομή του προσωπικού. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο από την πλευρά των διασωστών του ΕΚΑΒ, να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί η διαθεσιμότητα».

Εκτός από τις επιπρόσθετες ανάγκες των νοσοκομείων, η περιφέρεια αποδυναμώνεται από διασώστες, καθώς μέρος του προσωπικού έχει σταλεί στον τομέα της Κεφαλονιάς, ενώ παράλληλα καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες της επαρχίας Καλαβρύτων και της Δυτικής Αχαΐας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ