2014-04-20 11:35:05
Φωτογραφία για Νέα υποβρύχια έρευνα για το χαμένο Boeing
Οι έρευνες για τον εντοπισμό συντριμμιών του χαμένου Boeing της πτήσης 370 της Malaysia Airlines συνεχίζονται σήμερα, με μία νέα μη επανδρωμένη υποβρύχια αποστολή στον νότιο Ινδικό Ωκεανό...

Το Bluefin-21, το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού ξεκίνησε εκ νέου το «σκανάρισμα» σε μία ακτίνα 10 χιλιομέτρων κοντά στην περιοχή όπου πρόσφατα είχαν εντοπιστεί ηχητικά ίχνη, τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονταν από το «μαύρο κουτί» του αγνοούμενου αεροσκάφους.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η αυστραλιανή υπηρεσία που συντονίζει τις έρευνες ανακοίνωσαν ότι το Bluefin-21 έχει καλύψει περίπου το ήμισυ της έκτασης της περιοχής έρευνας, χωρίς κάποιο αξιοποιήσιμο εύρημα.

Την ίδια στιγμή, 11 στρατιωτικά αεροσκάφη και 12 πλοία συνεχίζουν τις έρευνες από αέρα και θάλασσα, σε δύο διαφορετικές περιοχές συνολικού εμβαδού 48.507 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Στην περιοχή όπου εστιάζει τώρα η υποβρύχια έρευνα, στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας, θεωρείται ότι υπάρχουν οι περισσότερες πιθανότητες εντοπισμού του «μαύρου κουτιού» του Boeing, που αποτελεί και τον πρώτο στόχο των ερευνών. Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν χτες ότι η νέα επιχείρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 5-7 ημερών. Σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες, δεν αποκλείεται να προγραμματιστεί νέος κύκλος ερευνών.

Άλλοι φορείς, μεταξύ των οποίων και το Woods Hole Oceanographic Institution που το 2009 συνέβαλε στον εντοπισμό του «μαύρου κουτιού» του αεροσκάφους της Air France, το οποίο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχουν προσφερθεί να συνεισφέρουν στις έρευνες με υποβρύχια οχήματα ικανά να επιχειρούν σε μεγαλύτερα βάθη.

Προ ημερών, αξιωματικός του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού δήλωνε ότι υπάρχουν ενδείξεις που αξίζει να ερευνηθούν και ότι αν δεν οδηγήσουν τελικά στον εντοπισμό συντριμμιών τότε η έμφαση θα δοθεί σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο ερευνών.

Πηγή:capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ