2014-04-20 12:02:07
Φωτογραφία για Ανάστα ο Θεός, κρίναι την γην
Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης ψάληκε το πρωί σε όλους τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης Κύπρου κατά την ακολουθία του Εσπερινού και της Θείας λειτουργίας του Μεγάλου Σαββάτου.

Κατά την αποκαλούμενη πρώτη Ανάσταση, έπεσαν τα μαύρα από τις εικόνες και οι πιστοί χτύπησαν τα στασίδια, σε ανάμνηση του σεισμού, που ακολούθησε το σταυρικό θάνατο του Κυρίου και ακούγεται για πρώτη φορά το "Ανάστα ο Θεός, κρίναι την γην".

Αρχιεπίσκοπος: "Το συντομότερο ν’ αναστηθεί ο τόπος και ο λαός"

Η ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως, στην πρωτεύουσα, τελέστηκε από τον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου o οποίος ευχήθηκε "Το συντομότερο ν’ αναστηθεί ο τόπος και ο λαός". "Ό,τι καλό να δώσει ο Θεός", είπε ο Προκαθήμενος.

Κοσμοσυρροή στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσαιφυλιώτισας

Μεγάλη κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στον ιερό ναό Παναγίας Χρυσαιφυλιώτισας, στην Αγία Φύλα όπου η εκκλησία αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους εκατοντάδες πιστούς που έσπευσαν από νωρίς το πρωί.


Ανάστα ο Θεός

Ασφυκτικά γεμάτες αναμένεται να είναι σε λίγες ώρες όλες οι εκκλησίες της Κύπρου όπου θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου της Αναστάσεως.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όλα τα φώτα της εκκλησίας σβήνουν και πέφτει παντού σκοτάδι. Στις 12 το βράδυ, ο ιερέας ψάλλει το “Δεύτε λάβετε φως” και βγαίνει με τη λαμπάδα του αναμμένη μέσα από την Ωραία Πύλη και δίνει φως στους εκκλησιαζόμενους.

Βαθύτατη συγκίνηση στην εκκλησία του Αγίου Εξορινού

Χιλιάδες πιστών βρέθηκαν χθες στην Αμμόχωστο και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, όπου και παρακολούθησαν την ιστορική περιφορά του Eπιταφίου μετά από 58 χρόνια.

Οι Αμμοχωστιανοί, αλλά και όσοι παρευρέθηκαν στην Ακολουθία διατράνωσαν εντονότερα από ποτέ, τον πόθο της επιστροφής. Τη λειτουργία παρακολούθησαν πέραν των τεσσάρων χιλιάδων πιστών, καθώς και σημαντικός αριθμός πρέσβεων, πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων.

Το κλειδί της κατεχόμενης εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου Εξορινού παραδόθηκε στην Εκκλησία της Κύπρου

Το κλειδί της κατεχόμενης εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Εξορινού είναι εκεί όπου ανήκει από χθες βράδυ – στα χέρια της Εκκλησίας της Κύπρου. Το κλειδί παρέδωσε εκπρόσωπος του Eastern University, που βρίσκεται στα κατεχόμενα, κατά την αποψινή Ακολουθία του Επιταφίου, που τελέστηκε για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες στην εντός των τειχών της πόλης της Αμμοχώστου εκκλησία.
sigmalive.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ