2014-04-20 20:10:13
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΡΕ ΝΑ ΣΟΥ Γ...Ω ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ, ΠΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΣΦΥΡΙΞΕΙ!
Με αφορμή τα "καραγκιοζιλίκια" της Τούμπας, ο Νίκος Αλέφαντος θυμάται στη στήλη του στο "sportdog.gr", παλιές μάχες ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού - Γιατί κράζει Κλάους και τι προβλέπει για τον τελικό!

Αναλυτικά:

Για την Τούμπα τα είπαμε στην προηγούμενη στήλη, όμως θα πω κι άλλα. Συν για το τι βλέπω να γίνεται στον τελικό. Καταρχήν ήταν αμαρτία ότι όλα αυτά τα αίσχη μίσους και κακίας έγιναν Μεγάλη Τετάρτη. Πιστεύω στο Θεό, χρόνια πολλά σε όλους σας, Χριστός Ανέστη. Έχω προστάτη μου τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Γεώργιο, την Παναγία και τον Χριστό. Ειδικά τον Άγιο Νικόλαο τον έχω προστάτη από μικρός, με έχει βοηθήσει σε πολλές δύσκολες στιγμές.

Αυτά που έγιναν στην Τούμπα, δεν έχουν ξαναγίνει στη Θεσσαλονίκη. Όλα τα χρόνια έχουμε δώσει μάχες εκεί, υπήρχαν πάνω από 20 χρόνια που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να νικήσει σε αυτό το γήπεδο, αλλά τέτοια πράγματα δεν γίνονταν. Πάντα υπήρχε γερή κόντρα, όχι μόνο με το θέμα Κούδα, αλλά και πιο πριν, μου τα έλεγε ο αείμνηστος ο Χέλμης, η μορφή αυτή που έκανε Θρύλο τον Ολυμπιακό.


Την έχω ζήσει τη Θεσσαλονίκη, με τη μεγάλη πορεία που έκανα στον Ηρακλή, μετά με είχε πάρει και ο ΠΑΟΚ. Ξέρω την ατμόσφαιρα σε αυτήν την πόλη, είναι αθλητική πόλη, στα παλιά χρόνια έβγαζε και πολύ μπεσαλήδες ανθρώπους.

Από πριν το θέμα Κούδα, από το παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ εκεί στο Πανεπιστήμιο, πριν την Τούμπα, υπήρχε μεγάλη κόντρα αλλά αντρίκεια κόντρα. Ανέβαινε ο Μπέμπης, ο Μουράτης, ο Κοτρίδης, κόχλαζε το γήπεδο του ΠΑΟΚ, είχε μεγάλη τριπλέτα ο ΠΑΟΚ, Γιεντζή, Κουρουικίδη, Παπαδάκη, ο Κουρουικίδης ήταν σέντερ φορ από τη Δόξα Δράμας, ο Γιεντζής ήταν από την Έδεσσα, Χουρβουλιάδης έξω αριστερά.

Αργότερα ήρθε η γενιά του Κούδα, του Σαράφη, του Παρίδη, του Γκουερίνο, του Τερζανίδη, του Ασλανίδη, Κερμανίδη, Αποστολίδη, Φουντουκίδη, Ιωσηφίδη, είχε πράγματι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ.

Τέτοια καραγκιοζιλίκια όμως δεν γίνονταν. Κι ας υπήρχε μεγάλη ένταση. Μου έλεγε για ένα ματς ο Χέλμης που κέρδιζε ο Ολυμπιακός 0-1, φώναζε στον Ρωσίδη "πες στο διαιτητή ότι τελείωσε το ματς", γυρίζει ο Ρωσίδης και λέει στον Χέλμη "σταμάτα κυρ Βαγγέλη, έχουμε και καθυστέρηση" και του φωνάζει ο Χέλμης "ρε να σου γ…ω τα κουτάλια, πες στο διαιτητή να το σφυρίξει, τι καθυστέρηση λες". Θυμάμαι στις ανταλλαγές λαβάρων να κοροϊδεύουν τον Μουράτη επειδή ήταν αγράμματος, έλεγε τα λάβαρα "μπιχλιμπίδια", "δώσε μου το μπιχλιμπίδι σου να σου δώσω το δικό μας". Υπήρχε όμως λεβεντιά.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τη δήλωση του Αθανασιάδη. Τι να πω για αυτή τη δήλωση, πρέπει να ξανασκεφτεί τι είπε. Δήλωσε για τους ποδοσφαιριστές "φανήκαμε πιο άντρες μέσα στο γήπεδο". Έτσι είναι οι άντρες ρε Αθανασιάδη; Με 40.000 φανατικούς στο πλευρό σου, με χιλιάδες πυρσούς, με τόσα αντικείμενα να ρίχνουν εναντίον των συναδέλφων σου, και φάνηκες πιο άντρας; Άμα είναι έτσι οι άντρες Και θα σας πω κάτι: Ευτυχώς που δεν μπήκε το γκολ του Μαρκάνο στο τέλος. Ευτυχώς που απέκρουσε την μπάλα στη γραμμή ο Κίτσιου. Αν έμπαινε αυτό το γκολ, θα είχαμε θύματα. Η γνώμη μου αυτή είναι: Αν έβαζε το γκολ στο τέλος ο Ολυμπιακός, θα θρηνούσαμε θύματα. Θα χτύπαγαν άσχημα και τον διαιτητή, θα του φόρτωναν την ευθύνη επειδή κράτησε πολλά λεπτά καθυστέρηση.

Τι βλέπω τώρα στον τελικό: Έχει προβάδισμα ο Παναθηναϊκός για δύο λόγους. Πρώτον είναι σε μεγάλη φόρμα, είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει σημαντικές απώλειες. Κατσουράνης, Νάτχο, Αθανασιάδης. Και ειδικά ο Αθανασιάδης ο οποίος έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό. Με τη βοήθεια βέβαια των εγκληματικών λαθών του προπονητή του Ολυμπιακού και των στόπερ του Ολυμπιακού.

Ξέρεις, ρε Μίτσελ, ότι ο ΠΑΟΚ έναν παίκτη έχει μέσα στην περιοχή για να σε απειλήσει. Τι κάνεις; Στο είχα πει και στο πρώτο ματς. Όχι ζώνη νεροζούμι στην ευθεία. Ρίξε πάνω του τον Μανωλά που είναι γρήγορος να του πάρει τα πρώτα μέτρα και να μην μπερδεύονται ο Μαρκάνο με τον Μανωλά για το ποιος θα τον πιάσει. Ρίξε πάνω του τον Μανωλά. Την πρόκριση την έχασες από αυτόν, ο Αθανασιάδης με τα 2 γκολ του σε Καραϊσκάκη και σε Τούμπα σε απέκλεισε. Ενώ είναι εύκολος για να τον πιάσεις. 15 μέτρα αριστερά πάει και 15 μέτρα δεξιά. Αυτή είναι όλη κι όλη η κίνησή του. Ντρίμπλα δεν κάνει, μπάλα δεν παίρνει για να πάει σε προσωπική ενέργεια, έναν γρήγορο πάνω του θέλει να τον σβήσει.

Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν είναι χαμένος από χέρι στον τελικό, θα το παλέψει σκυλίσια. Το γήπεδο θα είναι μισό-μισό σε οπαδούς, δεν θα παραδοθεί εύκολα ο ΠΑΟΚ. Έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει αξιόμαχη ομάδα. Ο τερματοφύλακας Γλύκος θα έχει κι άλλη εξέλιξη στο μέλλον, είναι καλός. Σέντερ μπακ Βίκτορ και ο Αργεντινός, μπορούνε να κρατήσουν. Τα μπακ Τζαβέλας με Λίνο. Χαφ θα έχει Λάζαρ με Κάτσε και τον 3ο θα τον ψάξει, θα εξαρτηθεί πώς θα παίξει. Μπορεί να βάλει τον Λούκας πίσω από τον φορ και να παίξει μπροστά με Στοχ, Σαλπιγγίδη, Ολίσε ή Γεωργιάδη. Μπορείς όμως να βάλει μπροστινή τριπλέτα Λούκας, Στοχ, Σαλπιγγίδη.

Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό προβάδισμα διότι είναι πιο γρήγορη ομάδα, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο με αλληλοκαλύψεις και αλλαγές, έχει και έναν παικταρά μπροστά που αυτός κάνει τη διαφορά, ο Μπεργκ. Όμως ο ΠΑΟΚ παρά τις απουσίες του, θα το παλέψει σκυλίσια, περιμένω ντέρμπι. Αν και η τελευταία εικόνα στη Λεωφόρο μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ ήταν πολλά με λίγα...
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ