2014-04-21 16:30:28
Φωτογραφία για Η WADA ΚΑΙ Η FIBA ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΛΑΘΗ
Ο Νικ Καλάθης δύσκολα θα ξεχρεώσει στα playoffs, η WADA δεν έχει δικαιοδοσία στο ΝΒΑ, αλλά μέχρι νεωτέρας αυτό δεν εγγυάται τίποτα εν όψει Mundobasket 2014.

Ο 25χρονος ομογενής γκαρντ, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, βρέθηκε θετικός σε χρήση ταμοξιφαίνης και το ΝΒΑ του επέβαλε ποινή αποκλεισμού από 20 αναμετρήσεις άνευ αποδοχών, θέτοντάς τον στην ουσία εκτός playoffs (7 ο μέγιστος δυνατός αριθμός αναμετρήσεων σε κάθε μία απ' τις 4 σειρές μέχρι το τρόπαιο), όπου οι Γκρίζλις θα αρχίσουν με μειονέκτημα έδρας απέναντι στους Θάντερ. Το πολύ πιθανό υπόλοιπο ποινής του θα πρέπει να τον ανησυχεί εν όψει νέας κανονικής περιόδου και καθόλου εν όψει Mundobasket 2014 (30/8-14/9), αρκεί η χρήση της εν λόγω απαγορευμένης ουσίας να μην έχει περαιτέρω... παρενέργειες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "gazzetta.gr".

Η ταμοξιφαίνη είναι απαγορευμένη απ' τη WADA, αλλά δεν έχει δικαιοδοσία στο ΝΒΑ, το οποίο είναι αμίλεικτο σε τέτοια θέματα
. Εξ ου και το κλείσιμο των αυτιών του στις προσπάθειες του συνδικαλιστικού οργάνου των παικτών να το πείσει πως δεν είχε όφελος απ' τη χρήση της. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχει το δικαίωμα έφεσης, το οποίο και θα ασκήσει, ούτε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντι-Ντόπινγκ δε μπορεί να μη παρέμβει αυτεπαγγέλτως ή με νέο έλεγχο για λογαριασμό της FIBA.

Μέχρι νεωτέρας ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού και της Λοκομοτίβ Κουμπάν θα 'ναι θεατής στην προσπάθεια των Γκρίζλις στην postseason του ΝΒΑ κι απομένει να φανεί κατά πόσο η συμμετοχή του με την Εθνική Ομάδα στα παρκέ της Ισπανίας εξαρτάται μόνο απ' την κλήση του απ' τον ομοσπονδιακό προπονητή κι απ' τη διάθεση του ίδιου του παίκτη να επιστρέψει στο δυναμικό της έπειτα την απουσία του απ' το Eurobasket 2013.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ