2014-04-22 09:33:02
Φωτογραφία για Η κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ κατά το Θανατηφόρο τροχαίο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στην πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Η κλήση προς το ιατρείο του Ε.Κ.Α.Β. του αεροδρομίου, σχετικά με το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε στις 12:23 (21/4/2014) ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Άμεσα ξεκίνησαν από το επίπεδο των αναχωρήσεων και αφίχθησαν στο σημείο του συμβάντος, στην πίστα του αεροδρομίου, στις 12:35 (ο χρόνος των 12 λεπτών, αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου.


Είναι προφανές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί, διασώστες & νοσηλευτές) που στελεχώνουν την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (Υ.Ε.Ι.Β.Α.-Ε.Κ.Α.Β.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας εντός του χώρου του αεροδρομίου.

θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων.

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας

Κεντρική Υπηρεσία:

Τέρμα Οδού Υγείας

115 27 Αθήνα

T.: 213 214 3000

F.: 213 214 3222

E.: [email protected]

url:www.ekab.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ