2014-04-22 13:41:08
Φωτογραφία για Ο Στρος Καν δεν ζήτησε αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με τον Παπακωνσταντίνου
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε όσους υποστηρίζουν ότι ο... πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν είχε συστήσει στην ελληνική κυβέρνηση την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, πριν ακόμα η χώρα μπει σε πρόγραμμα στήριξης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στα όσα εκτυλίχτηκαν στις 24 Απριλίου 2010 στην Ουάσιγκτον - μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελόριζο για προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Όπως είπε, την ημέρα εκείνη δεν ετέθη από τον Στρος-Καν θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Ο Στρος-Καν με κάλεσε σε συνάντηση στο γραφείο του την 24η Απριλίου 2010 στις 7 το πρωί παρουσία του Τρισέ και του Ρεν για να κλείσουμε τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Εκεί, Τρισέ και Ρεν απέκλεισαν ρητά οποιαδήποτε συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο Στρος-Καν συμφώνησε απολύτως», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στα «ΝΕΑ».


Υπενθυμίζεται ότι στην κατάθεσή του, στις 20 Αυγούστου του 2012, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Τ. Ρουμελιώτης είχε υποστηρίξει πως στην πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα στις 9 Μάιου 2010, δηλαδή πριν από το «πράσινο φως» για το πρώτο μνημόνιο στη χώρα μας και την εκταμίευση της πρώτης δόσης, μέλη του ΔΝΤ εξέφρασαν ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ ισχυρίσθηκε πως ο Στρος-Καν του είχε πει σε κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του στις 13 Μαΐου 2010 και στις 28 Ιουνίου 2010 ότι πρέπει το συντομότερο να επιδιωχθεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Αυτό θα πρέπει να το ζητήσει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση» είχε υπογραμμίσει ο Στρος Καν στον κ. Ρουμελιώτη, σύμφωνα με τον ίδιο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ