2014-04-22 17:54:07
Φωτογραφία για Ειδικοί ελεγκτές ψάχνουν στο Facebook για συνταξιούχους που έχουν αποβιώσει κι ακόμη πληρώνονται!
Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ξεκινήσει «εκστρατεία» αναζήτησης αυτών των χρημάτων, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόνο στο ΙΚΑ σταμάτησε η καταβολή 9.330 συντάξεων -εξετάζεται αν πρόκειται για νεκρούς ασφαλισμένους-, ενώ οι έλεγχοι επεκτείνονται πλέον και στα ταμεία επικουρικής ασφάλισης.

Από τα στοιχεία προκύπτει πως «πρωταθλητές» στην παράνομη είσπραξη συντάξεων, είναι τα παιδιά των νεκρών ασφαλισμένων. Τη... δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα ανίψια, ενώ υπάρχουν και περιστατικά όπου αδέλφια ή άλλα συγγενικά πρόσωπα βάζουν στην τσέπη τους τη σύνταξη.

Ετσι οι ελεγκτές ξεκινούν σαφάρι ακόμα και στο Facebook, προκειμένου να εντοπίσουν τους επιτήδειους που εισπράττουν τις συντάξεις νεκρών συγγενών τους. «Συνήθεις ύποπτοι» είναι τα παιδιά, τα ανίψια, αλλά και τα αδέλφια των συνταξιούχων.

Οπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορά το επικουρικό ταμείο του προσωπικού εταιρειών πετρελαιοειδών, όπου διαπιστώθηκε πως καταβαλλόταν σύνταξη σε ασφαλισμένο που είχε πεθάνει και έπρεπε να αναζητηθούν οι συγγενείς. Μέσω του Facebook διαπιστώθηκε ότι ο γιος ζούσε στην Πολωνία, ενώ ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για την επιστροφή των χρημάτων (στην αντίθετη περίπτωση θα ακολουθηθεί η δικαστική οδός). Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ