2014-04-23 09:28:10
Φωτογραφία για Επισκόπηση Τύπου - Τι γράφουν τα σημερινά πρωτοσέλιδα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Υπουλα παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Η εφημερίδα γράφει ότι... "οι απίστευτες δηλώσεις, για Ελληνα πολίτη και δη πολιτικό, του υποψηφίου του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναπληρωτή καθηγητή του Παντείου και στενού συνεργάτη του Γιώργου Καμίνη, Δημήτρη Χριστόπουλου για «ενιαία συμπαγή τουρκική μειονότητα» στη Θράκη προκαλούν σοκ ακόμη και στην Κουμουνδούρου και φέρνουν στην επιφάνεια τα ύπουλα σχέδια της Τουρκίας στην ευαίσθητη εθνικά περιοχή".

ΕΘΝΟΣ: 7 σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα αντίληψη εισάγει η κυβέρνηση στην αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού των δημοσίων υπηρεσιών. Οι σωρευτικές απομακρύνσεις δίνουν τη θέση τους σε διαδικασίες με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις αλλαγές περιλαμβάνεται και η επιλογή προϊσταμένων με γραπτές εξετάσεις και συνέντευξη υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πάπας Φραγκίσκος: «ΕΠΑΦΗ με άλλους πολιτισμούς


Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκ στη παγκόσμια κοινή γνώμη προκάλεσε η δήλωση του Ποντίφικα, μετά από συνέδριο που διοργάνωσε επίσημα το Βατικανό με θέμα την εξωγήινη ζωή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι αιτήσεις που δεν εγκρίνονται θα επαναξιολογηθούν μετά τις 30 Ιουνίου με βάση τα εισοδήματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Προτεραιότητα θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στην κατάψυξη μέχρι το 2018 και βάλε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στους πανηγυρισμούς και το «πλεόνασμα» του 2013, που ανακοινώνει και επίσημα σήμερα η Eurostat, προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση τη νέα σκληρή τετραετή λιτότητα, που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή με το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα Στήριξης".

ΕΣΤΙΑ: Απάντησις στους όψιμους δραχμογράφους

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαρύγδουποι δημοσιογράφοι-αναλυτές, οι οποίοι από τότε που αρθρογραφούν έως σήμερα δεν έχουν επιβεβαιωθεί σε καμμία πρόβλεψή τους, θύμωσαν που η Ελλάδα προσέφυγε στις αγορές και κατάφερε να εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα. Και αμέσως ξεσπάθωσαν".

Η ΑΥΓΗ: Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα... ευχαριστώ στον Σόιμπλε για τις αλήθειες που του ξέφυγαν και διατυπώνουν καθαρά το δίλλημα της κάλπης, «με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ», απηύθυνε από τα Χανιά ο Αλ. Τσίπρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Η είδηση που δεν μάθαμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σιωπή επικράτησε για το σοβαρό επεισόδιο εκπομπών καπνού, καυσαερίων και δυσοσμίας την περασμένη Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου των Ελληνικών Πετρελαίων. Κάτοικοι της περιοχής μίλησαν για χιλιάδες κυβικά μέτρα καπνού και καυσαερίων που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα και για εντονότατη δυσοσμία πετρελαίου και αερίου που σκέπασε την Ελευσίνα και μπήκε και στα σπίτια. Τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής σημειώθηκε νέο ατύχημα από πυρκαγιά σε δεξαμενή".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σαμαράς: Χωρίς δανεικά από το 2015

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μήνυμα ότι από το 2015 η Ελλάδα δεν θα έχει ανάγκη εξωτερικού δανεισμού για την αποπληρωμή του χρέους απέστειλε ο πρωθυπουργός, ενώ σήμερα η Eurostat πιστοποιεί το πρωτογενές πλεόνασμα που ανοίγει τον δρόμο στην κατεύθυνση της ελάφρυνσής του".

Ο ΛΟΓΟΣ: Βροχή οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "περισσότερες από 225.000 αιτήσεις είχε υποδεχθεί μέχρι χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών συστημάτων (ΓΓΠΣ) για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Δημοσιονομικό πλεόνασμα» - «ελάφρυνση χρέους» με μνημόνια διαρκείας της ΕΕ

Η εφημερίδα γράφει "ΚΚΕ: «Ο λαός έχει ήδη την πικρή εμπειρία του πρωτογενούς πλεονάσματος, για να αντιληφθεί ότι και με το νέο κυβερνητικό στόχο, του δημοσιονομικού πλεονάσματος, τον περιμένουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που τη στηρίζουν»".

ΤΑ ΝΕΑ: Τα τεκμήρια για χαμηλά εισοδήματα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με την κλίμακα των μισθωτών και το αφορολόγητο των 9.500 ευρώ σχεδιάζεται να φορολογηθούν φέτος άνεργοι, φοιτητές και μικροκαταθέτες".

Kontranews: Εκθεση σοκ για τις 6.000 αυτοκτονίες από μεγάλο αγγλικό πανεπιστήμιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δραματική παραδοχή του ιστορικού εγκλήματος που συντελείται στη χώρα μας με τα μνημόνια και τα απάνθρωπα μέτρα, τα οποία έχουν οδηγήσει στην αυτοκτονία 6.000 συμπολίτες μας, αποτελεί η σοκαριστική έρευνα του πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ για τις επιπτώσεις της κρίσης στην Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τριπλό «στοίχημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα μείωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων αναμένει ο Αντ. Σαμαράς, αν και, όπως αποκάλυψε, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε νέα έκδοση, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχουμε ούτε δημοσιονομικό ούτε χρηματοδοτικό κενό και πως το 2015 θα υπάρξει δημοσιονομικό πλεόνασμα και θα μπορεί η χώρα μας να αποπληρώνει τα χρέη της χωρίς δανεισμό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε τρεις πυλώνες το σχέδιο για τη βιομηχανική πολιτική

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε τρεις βασικούς πυλώνες «οικοδομείται» το κυβερνητικό σχέδιο για τη διαμόρφωση μιας νέας βιομηχανικής πολιτικής, η οποία θα αποτελέσει έναν από τους τομείς αιχμής για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κατά το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον «οδικό χάρτη» που παρουσιάζει η «Ν»". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ